FOTO: Otvorena Stankoviceva, zatvara se riva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju rano poslijepodne za promet je otvoreno raskrižje Zagrebacke i Stankoviceve ulice u Puli, gdje su, u sklopu kompletne rekonstrukcije dijela Zagrebacke ulice, položene cijevi oborinske i fekalne kanalizacije. Samim time otvoren je cijeli prometni pravac jug-sjever središtem grada.

Bez obzira na otvaranje za promet, preporucuje se usporena i oprezna vožnja jer raskrižje nije asfaltirano buduci da još traju radovi u dijelu Zagrebacke ulice od raskrižja s Rakovcevom ulicom do križanja s Ulicom Rižanske skupštine, odnosno, od žute do medicinske škole, ciji se završetak ocekuje 15. lipnja.

U ponedjeljak ce biti zatvorena pulska riva zbog izgradnje obalnog kolektora. Zatvaranje rive i Flaciusove ulice je najavljeno za 6 sati ujutro, prije jutarnje prometne špice. U gradu je postavljeno 300-tinjak uputa o novoj prometnoj regulaciji u centru, koju prati i nova horizontalna signalizacija po prometnicama.

Nova regulacija prometa (vidi prikaz) na snagu stupa u ponedjeljak - ulice Dubrovacke bratovštine, Poljana svetog Martina i dio Vukovarske od semafora u Istarskoj do Rakovceve postaju dvotracne jednosmjerne. Semafor na križanju Istarske i Dubrovacke bratovštine bit ce ugašen da bi se promet s Giardina što lakše odvijao prema Areni i Rakovcevoj ulici jer iz pravca rive nece biti omoguceno prometovanje do spomenutog raskrižja. Sav promet s Punte prema centru grada usmjerit ce se u Amfiteatarsku ulicu (iznad Karoline), odakle ce se vožnja moci nastaviti iskljucivo Carrarinom ulicom. Giardini ostaju jednosmjerni, a u Ulici Starih statuta, od Punte prema rivi, bit ce autobusno stajalište da bi se izbjeglo prometovanje autobusa Splitskom ulicom. Usto ce se na parkiralište na Karolini ulaziti na prvi, nekadašnji, ulaz iz smjera Punte. U Smareglinoj ulici od tržnice do kazališta i Laginjinoj ulici od kazališta do Portarate bit ce zabranjeno bilo kakvo zaustavljanje vozila.

Od ponedjeljka ce se vozila uokolo rive moci parkirati iskljucivo na oznacenim parkiralištima. (Goran ROJNIC, snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter