FOTO: Otvoren Hand made festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Želite nešto originalno, prva je stvar koji vas trgovac pita ulaskom u trgovinu. Imamo samo originalno i unikatno, prva je stvar koju vam kaže jedan od 200 izlagaca ovogodišnjeg 9. Hand made festivala koji je u petak otvoren u pulskom Domu hrvatskih branitelja, a traje do nedjelje.

I baš kada vani puše ta bura koju ni Joyce nije podnosio, ulazak u Dom hrvatskih branitelja izgleda kao ulazak u  Disneyland za odrasle, krcat mnoštvom dobrih ideja, veselim društvom i neizostavnom zabavom.

U trenutku hiperprodukcije kada se isti predmet može pronaci na Baliju i u Puli, u obližnjem hipermarketu ili bilo gdje u online svijetu, više nego ikad bitna je - originalnost.

Britanci ekskluzivitet prodaju pod uzrecicom "Nisam bogat, da kupujem jeftino", e onda cemo mi kazati "Nisam bogat da kupujemo strano". Metafora je to i ovogodišnjeg Hand made sajma koji je potvrdio epitet sajma u kojem ce svatko pronaci nešto za sebe.

Može se pronaci od originalne odjece i nakita do gastronomskih delicija svake vrste.



Jakovcic i Miletic kažunom otvorili festival

Sajam su otvorili istarski župan Ivan Jakovcica, pulski gradonacelnik Boris Miletic, organizatorica manifestacije Lela Blekic te celnica Turisticke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Jakovcic je pohvalio upornost organizatorice koja sajmom revitalizira tradicijsku baštinu. U suradnji sa Marinom Belasom, izradivacem istarskih kažuna, župan i gradonacelnik izradili su istarski kažunic, a Jakovcic je postavljanjem zadnjeg kamena na kažun proglasio sajam otvorenim.

Svecanom otvaranju pridružio se i zbor Zaro koji je pjesmom razveselio okupljene.


Subota i nedjelja na sajmu

U subotu u 10 sati udruga Birikna pocinje program pricom za dobar dan "Ciri biri ba! Prica je pocela!". U 11 sati udruga MedulinArt u djecjoj radionici pokazat ce izradu životinjica, a istodobno udruga Ruke rucice prireduje kreativnu radionicu "Vuna, uvijek i zauvijek".

U 13 sati K. U. Suncokret bavit ce se oslikavanjem cipkom, a u isto vrijeme udruga Feniks organizira djecju radionicu "Likovna maštalica slika".

U 14.30 sati MedulinArt uci izradivati narukvice od žice, dok ce u 16 sati K. U. Suncokret upoznati s dekoriranjem stropnih ukrasa. U 17 sati udruga Birikina prireduje predstavu "Tko je Vitku sašio košuljicu". U 18 sati udruga Razvoj uvesti u tehnike oblikovanja keramike.

Gosti festivala Tamburaški orkestar i Folklorna sekcija Hrvatskog seljackog pjevackog društva nastupat ce od 11 do 13 sati te od 15 do 19.

U nedjelju program pocinje u 10 sati radionicom iznenadenja udruge MedulinArt u 11 sati. K. U. Suncokret pokazat ce vještine dekoriranja modellier travom. U 12 sati udruga Birikina nastupa pricom za dobar dan "Ciri biri ba! Prica je pocela!

U 13 sati udruga Ruke rucice priprema radionicu "I staro je novo", u 15 sati udruga Feniks prireduje izradu mozaika, dok je u 18 sati na programu posljednja radionica festivala, ona izrade decoupage antiknih vaza u režiji udruge MedulinArt. (Lara BAGAR, snimio M. ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter