FOTO: Otvoren 2. Pula boat fair

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pulskoj Karolini otvoren je 2. medunarodni sajam brodske opreme i pratece nauticke industrije Pula boat fair. U šatoru je izloženo ukupno 200 brendova uglavnom nauticke opreme, opreme za brodogradnju te pratece industrije.

Od srijede do subote 120 izlagaca iz sedam zemalja ce imati priliku pokazati svoje proizvode, ali i održati radne sastanke s potencijalnim kupcima u sklopu projekta "B to B" koji se organizira u Županijskoj gospodarskoj komori. Na istom mjestu organizirana su predavanja eminentnih strucnjaka iz Hrvatske na temu brodogradnje i mora.

Organizator sajma Livio Bolkovic iz tvrtke Motortech consulting je prilikom otvaranja sajma rekao da je ovo, unatoc krizi, jedini sajam u regiji koji raste.

- Veseli nas to što ove godine imamo 25 posto više izlagaca u odnosu na lani. Siguran sam da cemo iduce godine moci iskoristiti sva znanja koja smo dosad prikupili i organizirati sajam i na moru ne bismo li u Pulu privukli i proizvodace brodica i jahti, rekao je Bolkovic.

- Pula ima stoljetnu brodogradevnu tradiciju i sajam je od iznimne važnosti za naš grad. Nadam se da cemo ga dogodine uspjeti "spustiti" na more kako bismo postali pravi nauticki sajam, rekla je predsjednica Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetic.

- Pula i njezinih 150 godina tradicije u brodogradnji zaslužuje takvu manifestaciju isto kao što zaslužuje novu rivu. Upravo su povratak života na rivu i sve ostalo što slijedi prioriteti za našu gradsku upravu i siguran sam da cemo u tome uspjeti, naglasio je pulski gradonacelnik Boris Miletic.

Župan Ivan Jakovcic rekao je pak da su brod i more sastavni dio identiteta Istre i Hrvatske. (C. B. GALIC; snimio N. LAZAREVIC)

Što se može pogledati na sajmu
Najzanimljiviji proizvod je svakako brodski motor "mtu" od 900 kilovata snage tvrtke Duing iz Rijeke. Uz njih, na sajmu izlažu pulski Uljanik, Tehnomont Brodogradilište, Tehnomont Marina Veruda, proizvodaci brodske opreme te mali brodograditelji Grašo i Gurges. Na sajmu su prisutni i zastupnici za brodske motore Yannmar, Lombardini, Perkovic, Scam, Volvo Penta, Tohatsu, Isuzu, Evinrude i još mnogi drugi. Zanimljivo je i to da su na sajmu ove godine prisutni predstavnici gospodarskih komora Srbije, BiH, Slovenije, Italije te Engleske i Francuske. "Pula boat fair" je otvoren do 18 sati, a ulaznica je 20 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter