FOTO: Oprtalj postaje grad antikviteta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetrdesetak izlagaca; kolekcionara i trgovaca antikviteta i umjetnina iz Hrvatske okupilo se na prvom ovogodišnjem sajmu antikviteta Antiques. Sa održavanjem nedjeljnih sajmova, u Oprtlju su zapoceli prošlog ljeta, a u meduvremenu su postali prava meta za brojne ljubitelje starina, ne samo domace vec i prekogranicne, koji dolaze u potrazi za raritetnim primjercima umjetnina, nakita, starog namještaja, posuda, satova...

- Iznenadujuce je dobar odaziv izlagaca. Sajam ce se održavati tijekom citave godine, svake druge nedjelje u mjesecu, a želja nam je da se i kroz njega promovira oprtaljsko podrucje, rekao je Aleksander Krt, oprtaljski nacelnik i predsjednik Turisticke zajednice koja je u suradnji sa Manuelom Siroticem, potpisuje organizaciju sajma. U Oprtlju tako iz sajma u sajam, dodaju nove kockice u mozaik brenda "Oprtalj grad antikviteta".

- Prvi ovogodišnji sajam uhodavanje je za uskršnji sajam kada krecemo punom parom i ocekujemo još veci broj izlagaca, ali i posjetitelja, rekao nam je Sirotic.

Medu antikvitetima izloženim u starogradskoj Lodi, na ulicama te u malim prodajnim prostorima u prizemljima oprtaljskih zgrada, najstariji eksponat bio je drveni kufer iz 17. stoljeca iz jednog dvoraca iz okolice Senja koji se prodavao po cijeni od dvije tisuce eura, a poglede je privlacio i bidermajer stolni sat iz 1815. stoljeca, izraden u Becu. (Napisala i snimila G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter