FOTO: Oproštaj od velike Whitney Houston

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz gospel zbor koji je izvodio tradicionalne duhovne pjesme, rodbina i brojni prijatelji Whitney Houston, oprostili su se u subotu u baptistickoj crkvi u gradu Newarku u New Jersey, od prerano preminule pjevacice.

Obred je poceo oko 12 sati po mjesnom vremenu u crkvi "New Hope", govorom gradonacelnika Newarka, rodnoga grada Whitney Houston. Oko stotinu clanova gospel zbora crkve u kojoj je kao djevojcica pjevala i Whitney, više je puta izvodio tradicionalne gospel pjesme, stvarajuci atmosferu karakteristicnu za baptisticke obrede, ispunjene pjesmom, plesom, uzvicima, smijehom i pljeskom.

Automobil s posmrtnim ostacima pop-zvijezde dovezen je u crkvu pod strogom paskom policije. Medu prisutnima u crkvi bili su Stevie Wonder koji je pjevao tijekom ceremonije, potom glumac, Kevin Costner, njezin glumacki partner koji je održao vrlo dirljiv i emotivan govor. "Još donedavno sam bio tvoj 'tjelohranitelj' a sad te više nema", kazao je glumac drhtavim glasom. Ispricao je kako je bila vrlo nesigurna i uplašena prije pocetka snimanja istoimenog filma te da ju je poticao, smatrajuci kako je odlican izbor za ulogu.





Kako je prenio CNN, poznata soul pjevacica Aretha Franklin bila je previše potresena da bi prisustvovala i pjevala na Whitneyinu pogrebu.

Medu prisutnima su bili Elton John, Beyonce i njezin suprug, pjevac Jay-Z, pjevacica Alicia Keys te tv-voditeljica Oprah Winfrey. U crkvu, koja može primiti oko 1500 vjernika, stigao je, kako izvješcuju agencije, i njezin bivši suprug Bobby Brown. Pastor crkve Marvin Winans, takoder pjevac gospela i prijatelj Whitney Houston održao je nadahnut govor nad njezinim lijesom.

Sve ulice oko crkve New Hope u potpunosti su blokirane za promet, a oko nje su se okupili Whitneyni obožavatelji, no u manjem broju, s obzirom na to da su zamoljeni da ne dolaze iz sigurnosnih razloga. Mnogi su nosili transparente na kojima je pisalo "We will always love you", prema pjesmi i filmu koju su je proslavili.

Houston je u slavnu pjevacicu izrasla iz crkvenog zbora u Newarku, u kojem je rodena prije 48 godina. Pjevacica je u prošlu subotu pronadena mrtva u kadi u hotelu Hiltonu na Beverly Hillsu, a pretpostavlja se da je uzrok smrti kombinacija lijekova i alkohola.

Houston je dobila nadima "The Voice" i dominirala je americkom pop glazbenom scenom 80-ih i 90-ih, prodavši gotovo 170 milijuna CD-ova.


Podijeli: Facebook Twiter