FOTO: Od Parazita do Infernal Tenebre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavlje za 30. rodendan kultnog pulskog kafica Mimoza okupilo je brojne Puljane koji su do posljednjeg mjesta ispunili to rock svratište, ali i plocnike ispred kafica. Koncert je otvorila grupa Paraziti koja je osnovana 1977. godine te puna tri desetljeca nije nastupala, a trideseti rodendan Mimoze bila je prigoda da se ova grupa okupi u originalnom sastavu: bubnjar Jadran Lovrencin, gitarist Predrag Mijajlovic, basist Milan Ostovic i pjevac Igor Ostovic.

- Vec godinama razgovaramo o tome da bismo voljeli opet zasvirati negdje kao Paraziti - a rodendan Mimoze bio je odlicna prigoda da to napokon i realiziramo, kaže basist grupe Milan Ostovic. Inace, svi clanovi Parazita glazbom se bave profesionalno ili iz hobija, a u Mimozi su odsvirali repertoar obrada Kinksa, Carla Perkinsa, Boba Dylana i drugih, kakav su krajem sedamdesetih i svirali na brojnim pulskim plesnjacima.



Repertoarom covera predstavio se i pulsko-fažanski trio VIS TheThunderbirds, koji su zasvirali skladbe Nirvane, Ramonesa, Deep Purplea i drugih, nakon cega su nastupili pulski rock veterani - grupa 052 koji su predstavili i nešto novih pjesama koje su nedavno snimili u studiju.

Stari rock izricaj u svojim autorskim pjesmama i zanimljiv scenski nastup predstavila je grupa Monah, a nakon njih publiku je docekalo iznenadenje - nastup Atomskog skloništa, koji su za rodendan Mimoze izveli jedan od svojih najvecih hitova - "Za ljubav treba imat dušu", koju je publika spremno zapjevala s Brunom Langerom.

Obradama Black Sabbatha predstavio se pulski Supernaut, što je bila odlicna uvertira u žešci dio veceri. Naime, hard core grupa Mad Face energicnom svirkom je natjerala publiku na urnebesni ples i lamatanje glavama. Infernal Tenebra predstavila je odlican progressive melodic death metal, te su u izvedbi skladbe "Extreme Agression" grupe Kreator na pozornici ugostili Tomu, frontmena pulskog benda Blockade Runner.

Svirka, koja je po rijecima nazocnih bila odlicna, pocela je tocno u 20 sati, a završila u jedan sat iza ponoci. Zanimljivo je napomenuti da su u jednoj koncertnoj veceri predstavljeni gotovo svi žanrovi koji su programska okosnica koncertne sezone u Mimozi, a koja je u odlicnoj atmosferi prigodno proslavila svojih prvih 30 godina postojanja. (Boris VINCEK; Snimila Tea TIDIC)


Podijeli: Facebook Twiter