FOTO: Nevrijeme pogodilo Kvarner, u Gorskom kotaru snijeg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je danima najavljivano nevrijeme na širem rijeckom podrucju, današnje bujice paralizirale su mnoge koji su se zatekli na cesti. S obzirom da je u pitanju bio radni dan, mnogi gradani su u ranim poslijepodnevnim satima ili tek odlazili na posao ili pokušavali s posla sretno stici kuci.

U Krešimirovoj ulici se pod naletima obilnih padalina na jednu od naprometnijih cesta srušilo golemo stablo ugrožavajuce brojne automobile.

Prema informacijama koje smo oko 14.30 sati dobili iz PU primorsko-goranske zaprimljene su tri dojave o išcupanim stablima, kod pošte u Krešimirovoj ulici, na Potoku te na Mlaki.

Policiji je takoder dojavljeno da se kod vijadukta Hreljin prevrnuo šleper i da su u nesreci dvije osobe ozlijedene. Na mjesto dogadaja upucena je policijska ophodnja da bi se dojava provjerila i utvrdile okolnosti nesrece.

Policija je raspolagala i s informacijama da je zbog olujnog vjetra na Krckom mostu zabrana prometa za sve skupine vozila te da dionicom autoceste Rijeka - Delnice smiju prometovati samo osobna vozila.





Promet se odvija otežano i dionicom od tunela Tuhobic do cvora Vrbovsko. Na Platku je pao i snijeg koji uz vjetar otežava i promet u Gorskom kotaru. Katamarani za kvarnerske otoke ne plove, a prekinuta je i trajektna linija Valbiska-Merag zbog poplavljenog pristaništa u Mergu na Cresu.

Zbog olujnog vjetra na Krckom mostu zabrana je prometa za sve skupine vozila, dok dionicom autoceste A 6 Rijeka-Delnice smiju prometovati samo osobna vozila, a promet tece otežano i dionicom od tunela Tuhobic do cvora Vrbovsko zbog mjestimicne solike na kolniku, izvijestio je u 15 sati Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesrece na autocesti A1 na cvoru Karlovac, promet ide otežano u smjeru Zagreba.

Na autocesti A1, izmedu Gospica i tunela Sveti Rok na nekoliko dionica vozi se jednim trakom, a na cvoru Ravca zatvoren je ulazni krak u smjeru Dubrovnika.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na cvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz prema Slavonskom Brodu, a obilazak je preko cvorova Okucani i Lužani. Pojacan je izlaz putnickih vozila na granicnom prijelazu Kaštel.

Zbog loših vremenskih prilika u prekidu je trajekt na relaciji Sumartin-Makarska i katamaran Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.


Podijeli: Facebook Twiter