FOTO: Nedjelja na buvljaku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Savez udruga Rojca organizator je trece Akcije Rojc!, manifestacije u kojoj sudjeluju udruge iz Društvenog centra Rojc i koja je u nedjelju okupila brojne Puljane. Pronaci na buvljaku tocno ono što vam treba, bio je glavni cilj mnogih šetaca, a bicikli, romobili i skateboardi bili su omiljena prijevozna sredstva.

Upravo je buvljak po uzoru na njemacku praksu gdje svatko donese na prodaju ono što mu više ne treba bio prvi razlog šarolikosti i ovogodišnje Akcije Rojc!. Ono što je jednom covjeku smece, to drugom može biti blago, kaže americka poslovica, a što vam sve može trebati (iako to možda i sami ne znate) bilo je moguce pronaci u ponudi tih trgovaca na jedan dan.

Da druženje ispred Rojca nalikuje na praznik ili feštu bilo je lako postici - dovoljno je bilo ponuditi maneštru po popularnoj cijeni i pricekati da grah, kukuruz i kranjska kobasica aktiviraju sjecanja na razne prvomajske proslave i neka možda bolja vremena.







Ukusni rucak zacinila je živa glazba, a za jazz u podne pobrinuli su se saksofonist Oleg Kyrejev i njegov Time Machine uz pomoc jazz kvarteta Puhackog orkestra grada Pule. Ritam su potom promijenili clanovi Skandal benda u reduciranom broju, bez Bukija na tarabuki, koji su zadovoljili apetite gladnih romske glazbe. Intimnom atmosferom nastavili su Gabi i Marijan iz Nole koji su odsvirali i otpjevali sve najvece hitove benda u akusticnoj varijanti.

No, to je samo dio onoga što se zbivalo ispred Rojca, bilo je tu i radionica za djecu, breakdancera, plesaca, izvidaca pa cak i Prometna policija koja je gradanima prezentirala tester za opojne druge i radar koji nemilosrdno slika vozace koji vole gaziti po gasu.

U suradnji s Prometnom policijom organizirana je i djecja biciklijada, bio je tu i sportski vrtic Pcelica s rekvizitima i spravama za vježbanje, likovna radionica za djecu udruge More, a u Dnevnom boravku gostovala je udruga ZOOM s projekcijom njihovog novog filma "Zavolontiraj". (B. VINCEK; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter