FOTO: Natjecaj za Brijuni rivijeru 15. rujna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povjerenstvo Brijuni rivijere na celu s premijerkom Jadrankom Kosor na sjednici u Puli donijelo je odluku o raspisivanju medunarodnog javnog natjecaja za odabir najpovoljnijih partnera-investitora u istoimeni projekt.

Nakon sastanka iza zatvorenih vrata, premijerka Kosor je zajedno sa svojim suradnicima te predstavnicima jedinica lokalne samouprave vojnim brodom Krasnica HRM-a obišla sve tri lokacije projekta: otok Svetu Katarinu i Monumente, Hidrobazu i Pinetu. Obišli su i Muzil koji ce u projekt Brijuni rivijera uci u drugoj fazi.

- Drago mi je što smo napokon ovaj vrlo bitan projekt za Hrvatsku pokrenuli s mrtve tocke. Imala sam dobrog vodica, vašeg župana koji mi je detaljno objasnio svaku lokaciju. Shvatljivo je da sva ova zdanja tolike godine zjape prazne i stoje neiskorištene pa smo sigurno zapoceli dobar posao.

Na današnjoj sjednici smo donijeli jako bitne odluke, a 15. rujna kao što smo najavljivali, bit ce raspisan javni natjecaj i bit ce zatvoren 15 sijecnja. Tog dana, u 12 sati, biti ce otvorene ponude i od tada najduže 60 dana, dakle do 15 ožujka 2012. godine, povjerenstvo ce odabrati partnere.

Ono što je najvažnije u tom projektu je to što ce se u Puli i okolici moci zaposliti oko dvije tisuce ljudi. To je zasigurno otvaranje novog prozora razvoju turizma u Istri i u Hrvatskoj, istaknula je premijerka Kosor.

Odgovarajuci na novinarska pitanja Kosor je rekla da duboko vjeruje da ce i celnici Opcine Fažana potpisati protokol o suradnji i time kao ozbiljan partner uci u taj projekt.



Istarski župan Ivan Jakovcic je naglasio da razvojni program Brijuni rivijera pocinje s realizacijom.

- Vec sada prije 15. rujna pozivamo sve ozbiljne investitore da posjete naše urede ne bi li zajedno, što kvalitetnije pripremili investitore za sve ove projekte. Tri su lokacije u igri i vrlo su atraktivne. Danas su ta mjesta zapuštena, a neka i uništena. Danas imamo konkretne rokove i možemo ozbiljno krenuti u posao.

Razgovarao sam s nacelnicom Opcine Fažana i mislim da cemo pronaci nacin na koji ce se i Opcina Fažana ukljuciti u taj projekt. Opcina Fažana ima pravo na naknadu za šumsko zemljište u svome vlasništvu i nema razloga da taj novac ne ostane u Fažani.

Vlada je odlucila prepustiti Istri velike prihode s kojima ce se reklamirati Brijuni i brijunsko priobalje, zakljucio je župan Jakovcic.


Podijeli: Facebook Twiter