FOTO: Nastavljena sjeca drvoreda na rivi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u utorak srušeno sedam stabala crnike i u srijedu je nastavljena sjeca stoljetnog drvoreda. Najavu sjece objavili smo krajem ožujka uoci pocetka radova na rivi. Reakcija javnosti bila je minorna, tek desetak primjedbi, a jedino su ugledni pulski arhitekti istaknuli da ce se time uništiti prepoznatljiva vizura rive.

No, desetak dana kasnije gradske su vlasti odlucile pokušati poštedjeti drvored na rivi i pružiti mu još jednu šansu. Ipak, sada je Odsjek za zaštitu okoliša Upravnog odjela za prostorno uredenje izdao rješenje za rušenje drvoreda na zahtjev izvodaca radova, kojima stabla smetaju.

Kako je priopcila Herculana, na rivi ce se ispiliti ukupno 44 stabla crnike. Nisu u dobrom zdravstvenom stanju, što je potvrdila studija izradena pocetkom godine. Kada se okonca izgradnja obalnog kolektora kanalizacije na tom ce se prostoru posaditi 58 stabala kuglastog javora te 700 ukrasnih grmova, penjacica i pokrivaca tla prema vec navedenoj projektnoj dokumentaciji izradenoj pocetkom godine. (G. R.; snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter