FOTO: Najbrži poštari protrcali Umagom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umag je trecu godinu za redom ugostio sportske susrete djelatnika Hrvatske pošte, na kojima je najatraktivnija disciplina brzo hodanje. Ukupno 30 poštara iz cijele zemlje, medu kojima samo jedna žena, opremljeni odorama i prepoznatljivim velikim torbama, startali su s Trga slobode.



Sedam krugova po gradskim ulicama i rivom, ukupno 5.400 metara, ponovno je najbrže prohodao Mijo Jagatic iz Zagreba, kojemu je ovo osma pobjeda za redom. Za njim je bio Drago Folvacni iz Slavonskog Broda, a trece mjesto osvojio je Zoran Grgic, poštar iz Dicma kod Sinja, koji je dugo godina bio prvak u ovoj disciplini u bivšoj državi. Ovo su mu bili 16. sportski susreti na kojima sudjeluje.

- Nije lako pobijediti, jer dolaze najbolji iz cijele Hrvatske. Cijelu se godinu pripremam da bih imao odlicnu kondiciju, kazao je nakon pobjede Mijo Jagatic, koji radi u Pošti u Branimirovoj ulici i pokriva podrucje staroga grada. Inace, Jagatic je lani u Albaniji osvojio 5. mjesto na prvenstvu Balkana u brzom hodanju.





Zvižduk za pocetak utrke na glavnom trgu dao je tocno u 11 sati voditelj discipline brzog hodanja Josip Ceredar, a traku s natpisom «start» držali su umaški gradonacelnik Vili Bassanese i izvršni direktor divizije Pošte Josip Udiljak.

Medu poštarima boje Istre branili su David Covacci, Ilija Vujkov i Amel Bajrektarevic. Velik je broj domacih i turista koji su ih pratili po gradu, dok su njihovi kolege iz Hrvatske pošte zdušno navijali za svoje. Tome je kumovao prekrasan suncan dan, netipican za prvi dan listopada.

Inace, trodnevni dani sporta i zabave okupili su 600 djelatnika Hrvatske pošte, koji ce se družiti do nedjelje popodne.

Osim najsimpaticnije i najpoznatije, koja se odvija pred publikom, TV kamerama i blicevima fotoaparata, sudionici se natjecu u još deset disciplina na terenima turistickog naselja Katoro u kojem su smješteni - bocanje, granicar, kuglanje, mali nogomet, odbojka na pijesku, pikado, šah, potezanje konoba, stolni tenis, te tenis u muškoj i ženskoj kategoriji.


Podijeli: Facebook Twiter