Među pregršt konkurentnih fotografija pristiglih na natječaj Neutral Density Photography Awards 2016., stručni ocjenjivački žiri sastavljen od 24 vrsna profesionalaca iz čak šesnaest zemalja; fotografa, galerista, urednika časopisa poput Wall Street Journala, Buzećanu Dejanu Hrenu dodijelio je drugu nagradu i srebrnu zvijezdu u kategoriji Fotografija hrane, u dijelu Oglašivačke fotografije.
Na nagrađenoj fotografiji ušećerene su šparoge s bijelim mousseom i sladoledom od šparoga; gastro kreacija chefa Dražena Lesice iz Krka, vlasnika restorana Rivica. Dejanu je ovo druga nagrada u posljednjih godinu dana. Stručni ocjenjivački žiri Foodelia International Food Photography Awards, u studenom prošle godine dodijelio mu je prvo mjesto za 2015. godinu u istoj kategoriji. Njegov predani rad i specijalizacija u fotografiji hrane urodili su plodom.
- Posljednje tri, četiri godine moj je rad sve zapaženiji kod struke kao i kod ugostitelja koji me sve češće angažiraju da im vodim promociju i fotografiju hrane i pića ne samo na području Hrvatske i bliže regije nego i šire. Tako sam odradio nekoliko projekata za eminentne restorane i na udaljenom otoku Ibiza u Španjolskoj, rekao nam je Dejan Hren.
Mladi Buzećan, informatičar je po struci, završio je poslovnu informatiku pri Ekonomskom fakultetu u Puli i bavi se kreativnim tehnologijama usmjerenima na brendiranje i pozicioniranje firmi na tržištu kao i fotografijom.
Aplikacija "Ordsy"
Buzećan Dejan Hren, podsjetimo, zajedno sa Bornom Beakovićem iz Rijeke, prije nekoliko godina u riječkom Start - up inkubatoru razvio je mobilnu aplikaciju za naručivanje hrane i pića "Ordsy". Potencijalnim ulagačima aplikacija je 2013. godine predstavljena na Start - up Youth Global Summitu održanom u Kuala Lumpuru kao dio Global Entrepreneurship Summita, kao i u Londonu na Bloomberg Tradebook skupu u prostorijama hrvatske ambasade. (G. ČALIĆ ŠVERKO)