FOTO: Morsko plavetnilo prelilo se po rivi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plavetnilo mora prelilo se u nedjelju navecer na fažansku rivu gdje je održana manifestacija pod nazivom "Rapsodija u plavom".

Za tu je prigodu fažanska lucica postala jedinstvena galerija, a mobilne su instalacije osvijetljene s obale reflektorima u bojama izazivale oduševljene poglede brojnih okupljenih posjetitelja.

Dvadesetak instalacija pod zajednickim imenom Mobile art osmislili su umjetnici Tihana Rudan, Marina Jakulic, Julijana Gesoska, Biljana Sheshova, Oleg Morovic, Oleg Šuran i "Dr Gero". Za konstrukciju i montažu bili su zaduženi Denis Verbanac, Kristian Milohanovic, Josip Modrušan i Željko Martinovic.

Okupljene posjetitelje, koji su, osim trgova i ulica, ispunili i terase ugostiteljskih objekata, zvukovima pop i rock uspješnica te bluesa i evergreena tijekom cijele su veceri zabavljali Night Express i Blue Sky. Sadržaja je bilo za sve generacije, djeci je madionicarske trikove otkrivao madionicar Stefano koji je izradivao i figurice od balona.

Prava je atrakcija bio cocktail show s plavim koktelima, a dio gastronomske ponude bile su sardele s gradela. Manifestaciju je organizirala Turisticka zajednica Opcine Fažana. (P. LUKEŽ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter