FOTO: Medulinska riva postala veliko gradilište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako trenutno izgleda poput ružnog paceta, medulinska Osipovica ce se prije sezone pretvoriti u labuda. Po završetku uredenja dijela rive, koje je pocelo sredinom sijecnja, zabijelit ce je paviljoni ugostiteljskih terasa uz nezaobilazne zelene otoke. Radovi na tom dijelu rive u punom su zamahu, a zahuktali su se nakon stanke koju je uzrokovala nedavna bura koja je neprestano puhala.

Trenutno se mogu vidjeti betonirani zidici unutar kojih ce biti ugostiteljske terase i zelene površine te izgradena oborinska odvodnja, kao i nova javna rasvjeta. Uz postojecu prometnicu, koja ce se kompletno rekonstruirati, bit ce posadene pinije, dok ce dio bliži moru dobiti mediteranski štih nakon što budu posadene palme.

Površina uz more pod terasama povecat ce se s 900 na 1.287 kvadrata, a Opcina ce kupiti paviljone i suncobrane koje ce potom iznajmiti ugostiteljima, što ce biti uvjet za dobivanje koncesije. Radovi bi trebali biti gotovi krajem travnja, kaže medulinski nacelnik Goran Buic, a ako bude sitnog kašnjenja, trebalo bi biti tolerirani zbog bure tijekom koje nije bilo moguce raditi.

- Paralelno se odmuljuje dio lucice tako da sad imamo dva gradilišta. Veliki kanal koji je iskopan poslužit ce za sušenje mulja koji ce se vaditi jer ga je jeftinije i lakše transportirati suhog nego mokrog. Obje investicije se vracaju same od sebe, riva od najma terasa, a odmuljivanje od najma vezova, kaže Buic.

Odmuljivanjem ce se dobiti 60 nautickih vezova, a vrijednost radova je 540 tisuca kuna, za što se komunalno poduzece Buža kreditno zadužilo. Srijeda je zadnji dan za potpisivanje ugovora za vez u medulinskoj lucici, a dosad ih je, kaže Vojak, potpisano 250. (Piše Tatjana GRBIC;Snimio Srecko NIKETIC/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter