FOTO: Maštoviti rucni radovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Domu hrvatskih branitelja u tijeku je Božicni sajam kreativnosti, na kojemu do 24. prosinca gradani mogu pronaci rucno izradene predmete ili poslastice za dar svojim najmilijima. Nakit, torbice, odjeca, ukrasni predmeti, vina, slatkiši... samo su dio bogate i raznovrsne ponude 80-ak izlagaca iz Istre, Hrvatske pa cak i šire. No, prva dva dana posjecenost nije bila velika pa izlagaci strahuju da nece uspjeti pokriti troškove.

- Ljudi cak i ne stanu pogledati što nudim, iako vidim da se nakit prodaje. Zato smo razocarani prometom i prodajom. Moguce je da zbog toga nisu došli prošlogodišnji izlagaci, rekla je jedna izradivacica nakita od keramike.

Dragan Kumric iz okolice Našica na sajam je došao s ciljem propagiranja zdrave hrane. Na njegovom je štandu moguce kupiti prirodne sokove od jabuke, višnje, kupine, ali i druge ekoproizvode. I on je na manifestaciji prvi put i, kako kaže, ovdje ima priliku popricati, ali ne baš i prodavati.

- Vidjet cemo što ce na kraju biti. Ne znam u cemu je problem - u nedostatku znanja o ekološkoj proizvodnji ili pak u ekonomskoj situaciji, zapitao se.

S druge strane, optimizam je izrazila jedna izlagacica koja u Puli predstavlja beogradsko udruženje rukotvoraca. Veliki uspjeh, rekla je, postigli su na proteklom sajmu u DHB-u, a na ovome se predstavljaju odjecom te nakitom, medu kojim izdvajamo naušnice, prstenje i ogrlice nacinjene od satnih mehanizama. (I. N. TURKOVIC;snimio M. ANGELINI)

Radionica plesa za odrasle, igraonica za najmlade

Sajam je otvoren svakodnevno od 9 do 20 sati, s time da ce vrata zatvoriti na Badnjak u 16 sati. U sklopu ove manifestacije održava se raznovrstan popratni program, primjerice kreativne radionice, a ovdje je i igraonica, u kojoj roditelji mogu ostaviti djecu za vrijeme razgledavanja. Odrasli pak mogu do petka od 17 do 19 sati te na Badnjak od 10 do 13 sati pohadati radionicu plesa Plesnog centra Studio i savladati becki valceri, dvokorak pa cak i zamamnu salsu te merengu. Takoder, do petka ce s pocetkom u 19.15 sati djeci predškolske i školske dobi price za ugodan san pripovijedati Baka Mraz iz udruge Birikina, dok svi posjetitelji mogu ispisati svoju blagdansku želju koje prikuplja te na božicno drvce vješa dobri andeo, s time da ce najljepša biti nagradena. Svi programi su besplatni.


Podijeli: Facebook Twiter