FOTO: Male maškare preuzele kljuceve Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stotine maskiranih mališana okupilo se na tržnici odakle su, predvodeni pulskim mažoretkinjama, mimohodom krenuli prema Domu hrvatskih branitelja gdje se, u organizaciji Društva naša djeca, održao 13. djecji karneval i maskenbal za djecu predškolske i školske dobi.

Maškarana skupina na tržnici se pocela okupljati oko 10 sati gdje su uz ples i glazbu DJ-a cekali pocetak mimohoda. Tete su zatim okupile male maškare u grupe i povorka je krenula Flanatickom ulicom. Ubrzo su centar grada okupirale malene meduze, domino kocke, maslacci, zmajevi, Indijanci i ovcice koje su oduševljeno mahale gradenima.

Nakon defilea gradom program se nastavio u Domu hrvatskih branitelja gdje je svaka skupina imala priliku predstaviti svoju masku, a potom se zabaviti na podiju ispred pozornice na kojoj je svirao bend Suncane naocale.

U meduvremenu je na maskenbal stigao i gradonacelnik Boris Miletic te mališanima predao kljuceve grada koji su obecali da ce ga cuvati. Program djecjeg maskenbala nastavlja se 18. veljace u Aruba clubu od 16 do 18 sati. (N. SOFTIC; snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter