FOTO: Kujica Hera svjetska šampionka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na svjetskoj smotri pasa "World dog show 2012" održanoj u austrijskom Salzburgu kujica njemacke plave doge Hera, vlasnice Martine Orešnik iz Pule, postala je svjetska prvakinja te pasmine u svojoj kategoriji.

U Salzburgu je tijekom tri dana nastupilo više od 20 tisuca pasa iz cijelog svijeta. Vlasnici su pokazivali što su sa svojim ljubimcima uspjeli postici, a medu njima je bila i Orešnik sa svojom Herom. Iako joj je službeno ime na rodovniku Athena, mladu pulsku kujicu ponosna vlasnica zove Hera.

Ljubav, trud i vjerovanje vlasnika dovelo je Heru do svjetskog naslova - okrunjena je titulom mlade svjetske šampionke, pobijedivši svu svjetsku konkurenciju, što je u kinologiji jedna od najvecih i najprestižnijih nagrada. Tako je Pula dobila svjetsku prvakinju u kategoriji mladih kuja.



Uspjeh je još veci što Hera potjece iz hrvatskog uzgoja koji vode takoder Puljani Arsen Brajkovic i Tina Buic.

Njemacka doga je nježan div plemenitog srca, prijatelj svim dobrim ljudima i životinjama, uvijek pouzdan i neizmjerno tolerantan, prilagodljiv na životne navike vlasnika, empatican i zabavan. Svojim izgledom i držanjem stekao je epitet Apolona medu psima. (C. B. GALIC; snimio S. MILJEVIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter