FOTO: Istrani docekali 2011.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljani su i 2011. masovno docekali na otvorenom. Forum je ove godine, za razliku od nekoliko prijašnjih doceka, bio doslovce pun k'o šipak, cemu je svakako pridonijela suha i relativno topla noc. Na tom se gradskom trgu okupilo više tisuca ljudi svih generacija. Bilo je tamo i starih i mladih, a svima je cilj bio isti - na najbolji moguci nacin ispratiti recesijsku 2010. te docekati 2011. s nadom da ce biti bolja, uspješnija i sretnija.

A da bi docek protekao što veselije, pobrinule su se domace glazbene snage Nola, Gustafi i Night Express, koje su dobro podgrijavale atmosferu. Pjevali su Puljani uglas i s Nolom i s Gustafima, koji su svojim dobro poznatim veselicama rasplesali i staro i mlado.

Vrhunac veceri zasigurno je bilo odbrojavanje posljednjih sekundi 2010., koje je s tisucama Puljana izgovorio gradonacelnik Boris Miletic. Uslijedio je tradicionalni vatromet, koji je kao i za prošlogodišnjeg doceka bio nešto skromniji, ali to se nije ni osjetilo buduci da su se mnogi za vatromet pobrinuli sami. Sijevalo je sa svih strana grada, a na Forumu su zapaljene i baklje, koje su atmosferu dovele do usijanja

Izbora za zabavu bilo je pregršt. Radili su gotovo svi kafici u centru grada, a obol dobroj atmosferi u gradu dali su organizatori programa na Portarati i Danteovom trgu - Rock caffe i Seasplash platforma, gdje su se zabavljali uglavnom mladi Puljani, odnosno oni nešto drukcijih glazbenih apetita.

DJ Super Crnac, Teddy Lee, Tricky D, Meniga i Filip Motovunski samo su dio Seasplash zabavljaca koji su uz reggae, dancehall, jungle, drum'n'bass i dubstep Puljane držali na nogama do samog jutra, a isto to, samo nekoliko metara dalje, ucinili su Duo Muha & Vedran te DJ Jukebox, koji su svirali rock klasike.

Porecani su ulazak u novu godinu proslavili na Narodnom trgu. Uz rock, pop i blues zagrebackih cover sastava Encognito & The Band i Groovy Cakes, te DJ-eve, Porecani i njihovi gosti ispratili su Staru i docekali Novu godinu na dupkom punom Narodnom trgu, uz ponudu hrane i pica, pogotovo kuhanog vina.

Prvi je put trg ispred gradskog kazališta ugostio novogodišnju feštu, a nova lokacija pokazala se odlicnom, prvenstveno zbog intimnije atmosfere i pitoresknije pozornice te same pozicije, zbog koje su živnuli starogradska jezgra, gradska riva i obližnji kafici koji su za ovu priliku otvorili vrata.

Iako su ove godine izostala zvucna imena domace estrade, uz koja su Porecani navikli odbrojavati zadnje sekunde prijašnjih godina, pokazalo se da uspjeti može i skromnije slavlje.



Najludu i najdužu noc u godini Rovinjci i njihovi gosti, kojih je prema najavama bilo više od tisucu, u zadnji su tren, zahvaljujuci organizatorima Rovinj Music Festivala, mogli proslaviti i na glavnom gradskom trgu, u šatoru gdje su se održavali revijalni koncerti tog festivala. Ondje su svirali rovinjski Dream Project i Master Band, pulski Skandal bend te makedonski brass bend Durmisevi koji su napravili pravi štimung pa je u šatoru i oko njega bilo živo i veselo.

Docek u Monte Muliniju proglašen je jednim od najboljih u Hrvatskoj. Tu su gosti, uglavnom domaci i iz susjedne Slovenije, Novu godinu docekali uz odlicne jazz note pjevacice Simone, kcerke poznate dive Nine Simone, koja je nastupala sa svojim sastavom.



U Pazinu se najmasovnije slavilo u Bocarskom domu, gdje su nastupili Koktelsi, a velik broj Pazinaca privukli su i organizirani doceci u ugostiteljskim objektima, koji su za ovu priliku pripremili novosti - u gradskoj su kavani tako za posjetitelje prvi put otvorili podrum gostionice, dok je pokraj Onixa na Štrangi postavljen šator gdje su goste castili šampanjcem.

Grad Labin nije organizirao novogodišnji vatromet, ali gradani su ga spontano priredili iznijevši na ulice i trgove ono što je tko od pirotehnike proteklih dana nabavio. Gruvalo je po cijelom gradu od prve minute 2011. godine, a epicentar je bio Trg labinskih rudara, gdje je neprekidna "paljba" trajala gotovo pola sata.

Stanovnici sjevera Istre u novu godinu zakoracili su, vec tradicionalno, uz spontane pirotehnicke "priredbe" i vatromete u privatnoj režiji. Da je svu tu pirotehniku iz raznih dijelova Buzeta i okolnih naselja bilo sakupiti na jednom mjestu, bio bi to vatromet za pamcenje.

U hotelu Fontana u Buzetu slavilo je oko 120 gostiju, vecinom iz Istre, dok je u hotelu Mirna u Istarskim Toplicama silvestarsku noc provelo 300-tinjak gostiju, medu kojima i šezdesetak Talijana. Buzecani su 2011. docekali uglavnom u svojim domovima, a veselo je bilo i u konobama i agroturistickim objektima.


Podijeli: Facebook Twiter