FOTO: Istra 1961 - Rijeka 0:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U uvjetima koji su bili daleko od idealnih, nogometaši Istre 1961 i Rijeke odigrali su susret u kojem se mreže nisu tresle. Jaka kiša pošteno je natopila travnjak "Drosine" i umnogome otežala igru te je regionalni derbi prije slicio vaterpolskoj utakmici nego nogometnom dvoboju.

Prave igre i nije bilo, vec se uglavnom sve svelo na napucavanje lopte od svog gola, pa potom tko prvi ukliže. Mokar teren davao je i priliku za udarce s distance, što je prvi oprobao Belle u 27. minuti, gostujuci cuvar mreže Lisjak nije uspio kontrolirati loptu, no nije bilo nikog u blizini da to kazni.

Domacini još jednom zaprijetili sedam minuta prije odmora. Dosuden je bio slobodni udarac na 40-ak metara od gola Rijeke, iskosa s lijeve strane, ubacio je Bacelic Grgic, a Križman glavom s deset metara mlako pucao. Lagan posao za Lisjaka.

Pocetkom nastavka kiša je polako pocela jenjavati, a s njenim prestankom rastao je i pritisak Istre 1961 prema gostujucim vratima. U nedostatku Alena Pamica, dirigentsku palicu preuzeo je Bacelic Grgic koji je nakon deset minuta iskoristio neopreznost Kreilacha na sredini terena, oduzeo mu loptu i krenuo prema rijeckom kaznenom prostoru, no gostujuci igrac poslužio se rukama i propala je izgledna prilika, jer je iz slobodnog udarca Križman traljavo pucao.

Kako se igra razvijala, sve je cešce sudac Strahonja morao posezati u džep i žutim kartonima kažnjavati grubu igru gostiju koji su nemoc na terenu nadomještali nedozvoljenim sredstvima.

Kako se bližio kraj susreta, poceli su se polako buditi i gosti koji su u nekoliko navrata uspjeli iskoristiti pogreške domacih igraca i približiti se Prskalu, no njihovi bi pokušaji uglavnom bili blokirani prije nego bi lopta stigla do domaceg cuvara mreže.

Utakmica 24. kola Prve HNL
. Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 2.000. Sudac: Marijo Strahonja. Pomocnici: Krmar i Olujic (svi Zagreb). Žuti kartoni: Milic (Istra 1961), Kreilach, Datkovic, Drpic, Salcinovic (Rijeka).

ISTRA 1961
: Prskalo, Sušic, Maric, Stranatic, Milic, Batarelo, Jerkovic (od 82. Roce), Belle, Bacelic Grgic, Ottochian (od 62. Primorac), Križman.

RIJEKA
: Lisjak, Drpic, Cagalj, Datkovic, Švrljuga, Živulic (od 74. Dedic), Kreilach, Caval, Mocinic (od 62. Salcinovic), Palibrk 6, Culina 6 (od 89. Stepcic). (Ivica CEROVAC; snimio Saša MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter