Foto interpretacije i likovni trenutak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grožnjanska galerija Fonticus predstavila je proteklog vikenda dvije samostalne izložbe mladih autora - Luce Dessarda, koji se predstavio fotografijama naslovljenima "Tjelesno", te Gabrijele Rukelj, koja je svoje radove nazvala "Iz dnevnika".

Dessardo je, prema rijecima voditelja Fonticusa Eugena Borkovskog, predstavio likovni projekt sastavljen iz dvije tematske serije fotografija. Motiv veceg dijela radova je cvijet kale, fotografski obraden s više pozicija i u razlicitim kombinacijama. Druga serija donosi svjetlosne bilješke lutki iz izloga, prezentiranih poput živih modela. Autor istražuje ambivalentnost samozadanog motiva.

-Rukelj je ponudila publici trenutak kao njen inicijalni pokretac. Nju zapravo ne zanimaju ambijent niti portret. Motiv joj je potreban kao polazište, kao bojno polje na kojem može izgovoriti osobno. Ovu seriju zaista možemo doživjeti kao dnevnik. Ponekad gestualno, ponekad sasvim pitomo, cak i na istom radu ocitavamo raspoloženja, dojmove, trenutne odbljeske svijesti. Teško je opisati njene radove a da ne zapazimo znakovni repertoar. Tu su osobe, priroda, životinje, zapisi, kuce ili sobe,iznio je na otvorenju izložbe Borkovsky.

Njihovi se radovi u Grožnjanu mogu razgledati do 26. ožujka.


Podijeli: Facebook Twiter