FOTO: Hrvatski navijaci okupirali Poznanj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija veceras u Poznanju u 20 i 45 sati igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu protiv Irske. Gradom defiliraju crveno-bijele kockice, zastave, namazana lica, odjekuju navijacke pjesme.

Na stadionu se ocekuje oko šest tisuca hrvatskih navijaca, a prema nekim procjenama još najmanje tri tisuce ce doci bez ulaznice i utakmicu pratiti ispred velikog videozida smještenog na Trgu slobode. Puno brojniji ce biti Irci kojih se ocekuje više od 25 tisuca i koji su i dva dana uoci utakmice u velikom broju došli u Poznanj.

To se moglo osjetiti još u cetvrtak kada je jedno od najcešcih pitanja bilo gdje su preprodavaci s ulaznicama za utakmicu i kolike su cijene ovog zlata vrijednog komada papira.

Za razliku od mnogih Iraca koji su u Poznanj stigli u potragu za ulaznicama, takvu vrstu problema nisu imale tri navijacice Hrvatske koje su svoje ljubimce došle gledati s drugog kontinenta.

"Došle smo iz Melbournea navijati za Hrvatsku i bit cemo na svim utakmicama", rekle su gotovo u glas tri australske Hrvatice. Dvije su porijeklom iz Zadra, a jedna iz okolice Karlovca. "Sve tri smo rodene u Australiji gdje živimo i radimo, ali ne propuštamo niti jedno veliko natjecanje na kojem igra Hrvatska. Prognoza za Euro? Idemo do finala", rekle su Marija, Ivana i Suzana te kroz šalu porucile da ne brinu što bi hrvatski navijaci mogli biti u manjini pored glasnih Iraca.

Prvi veci val dolazaka navijaca Hrvatske osjetio se jucer poslijepodne kada ih se sve veci broj poceo slijevati na središnji gradski trg i okupirati terase tamošnjih kafica. Paralelno s njima, iz Hrvatske je stiglo i 20-ak policajaca koji ce s poljskim kolegama voditi brigu da sve prode u najboljem redu.


Podijeli: Facebook Twiter