FOTO: Hrvatska - Estonija 3:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Estoniju u posljednjem susretu na domacem terenu prije odlaska na Europsko prvenstvo. Pred gotovo ispunjenim tribinama pulskog stadiona Aldo Drosina izabranici Slavena Bilica, usprkos šarenom sastavu u kojem su nastupili, u potpunosti su nadigrali Estonce i istarski dio priprema za predstojeci Euro zakljucili trijumfom.

Pitanje pobjednika prakticki je bilo riješeno u pet minuta. Nakon pocetnog ispitivanja snaga, tijekom kojeg su Estonci cak i prvi zaprijetili, kockasti su poslije 15 minuta igre zagospodarili terenom, stisnuli Estonce na njihovoj polovici terena te u razmaku od pet minuta postigli dva pogotka i usto promašili još nekoliko izglednih prilika.



Hrvatska je u 16. minuti povela preko Corluke. Posebno je raspoložen bio Kalinic koji je u razmaku od tri minute najprije efektno uposlio Perišica, potom na ubacaj Vide pogodio stativu, da bi u 21. minuti ubacaj Perišica pretvorio u 2:0.

Gostujuca se mreža još jednom zatresla kad je devet minuta prije kraja sjajnom dijagonalom Kranjcar pronašao Vrsaljka koji je tek ušao u igru, ovaj vratio povratnu na deset metara, a na nju je natrcao Vukojevic i svladao Pareika.

To nije bio konacni rezultat utakmice jer je dvije minute kasnije Vassiljev, estonski igrac godine, iz slobodnog udarca uhvatio na spavanju Subašica i zabio za 3:1.

Prijateljska nogometna utakmica: Hrvatska - Estonija 3:1 (2:0). Gradski stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 8.000.

Sudac: Mihaly Fabian. Pomocnici: Szpisjak i Varga (svi Madarska).

Strijelci: 1:0 Corluka (16'), 2:0 Kalinic (21'), 3:0 Vukojevic (81'), 3:1 Vassiljev (83').

Žuti karton: Konsa (Estonija).

HRVATSKA: Subašic, Vida, Corluka (od 80. Vrsaljko), Schildenfeld (od 46. Šimunic), Strinic, Ilicevic (od 60. Rakitic), Dujmovic (od 46. Vukojevic), Badelj, Perišic (od 46. Kranjcar), Kalinic, Eduardo (od 60. Mandžukic).

ESTONIJA: Pareiko, Šišov, Kiidron (od 46. Stepanov), Klavan, Kruglov, Konsa (od 62. Kams), Dmitrijev, Vassiljev, Kink (od 73. Vunk), Ojamaa (od 58. Saag), Oper (od 58. Tamm).


Podijeli: Facebook Twiter