FOTO: Hauser i Šulic snimili spot u Humu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Megapopularni violoncelisti Stjepan Hauser i Luka Šulic danas su u Humu snimili glazbeni spot za obradu pjesme U2 "Where the streets have no name". Prazne ulice i trgovi najmanjeg grada na svijetu pokazali su se kao izvrsna kulisa za najnoviji spot svjetski poznatog dua 2Cellos. Mladi virtuozi strpljivo su slušali "naredbe" redatelja Kristijana Burlovica koji je predvodio ekipu MedVid produkcije.

- Cijela ta prica oko ulica u najmanjem gradu na svijetu, koji je toliko mali da u njemu nema mjesta za dva glazbenika, svojevrsni je nastavak spota za obradu pjesme "Smooth Criminal" Michaela Jacksona. Hum je upravo ono što smo tražili. Ulice ce biti prazne, jer uz Stjepana i Luku, kao i u prethodnom spotu, pojavljuje se još samo mlada djevojka Mija. Spot je zamišljen da bude u jednom kadru, rekao nam je Burlovic.

Super je to, dodao je Burlovic, što Stjepan i Luka istovremeno forsiraju hrvatsko i istarsko, sve je domace proizvodnje, tako i djevojka u spotu nosi haljinu pulske dizajnerice Antonele Gregorovic. U samo tri mjeseca spot za "Smooth Criminal" na YouTubeu vidjelo je više od pet milijuna ljudi, a uskoro ce i kadrovi iz najmanjeg grada na svijetu, zahvaljujuci najnovijem spotu, takoder obici citav svijet.

Za glazbeni dvojac nema predaha. Prošlog vikenda svojim je koncertom zaludio Rovinj, a 3. rujna zapocinje svjetsku turneju s Eltonom Johnom. U protekla tri dana snimili su tri spota, jedan u Puli, drugi u podmorju oko Pule, a treci danas u Humu. Stjepana i Luku oduševila je ideja da spot snimaju u Humu, za koji kažu da je jedinstven poput njihovih glazbenih obrada, jer kako uglas dodaju - samo je jedan najmanji grad na svijetu.

Luka Šulic, Dubrovcanin roden u Mariboru, povjerio nam je da svojim obradama žele ukazati na intimu u nekim pjesmama pa je Hum savršena lokacija za novi spot. "Istra je prekrasna, i unutrašnjost i obala, tu mi je najdraže snimati", povjerio nam je Luka.

Na pitanje je li naporno u predahu izmedu dvaju koncerata snimati spotove, Luka odgovara da tako intenzivno žive vec osam mjeseci. Imali su samo nekoliko dana odmora u kolovozu, a ostalo su vrijeme proveli na putu, u studiju, na koncertu ili na snimanju spotova.

- U cetvrtak putujemo u Ameriku, a onda krece turneja do Božica, svaki dan, dodao je Stjepan Hauser. Na pitanje je li ih je iznenadila tolika popularnost, kažu da je sve došlo brzo i neocekivano te da se zapravo još nisu stigli ni priviknuti. (G. CALIC ŠVERKO; snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter