FOTO: Gužve na prilazima i u centru Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tek naznaka lošeg vremena jutros je nagnala mnogobrojne turiste iz istarskih središta da pohrle prema najvecem gradu poluotoka i tako taj, potencijalno loš dan, iskoriste za šetnju i razgled ljepota i povijesnih znamenitosti najveceg istarskog grada.

No, kako je petak, pa stoga i smjena gostiju, sve je to uzrokovalo nevidene gužve na prilazima i povremeno u samom centru grada. Pritom, naravno, ne valja smetnuti s uma da je i najprometnija ulica, riva, takoder zatvorena te je neminovno promet usmjeravan na ostale prometne pravce, prema Rakovcevoj ili obilaznici.

Tako je vec prije podneva policija preusmjeravala sva vozila s Ipsilona dalje prema Medulinu, ukoliko nisu morali baš ici u Šijanu jer je kolona doslovno bila od izlaza kod St. Peliceti do Šijane.



Samom prolasku vozila isprijecio se i policijski motocikl, a policajac je gotovo svakom vozacu pojedinacno morao objašnjavati da su gradske ulice "zagušene" i da se ne bi usrecili kada bi ih i pustio da nastave svoju vožnju put centra. Takoder, policija je na rotoru kod Brionke i kod Plodina zabranjivala vozilima ulazak u grad, odnosno preusmjeravala ih na obilaznicu.

Ni u centru nije bilo bolje. Tako je povremeno policija zatvarala prilaze centru iz Mutilske ulice, kao i prolaz Giardinima koji su vrlo brzo po otvaranju opet bili zagušeni i kojima su se vozila kretala puževom brzinom.

Kako smo saznali iz HAK-a, tijekom jutra stizale su informacije o pojacanom prometu, primjerice o 4,5-kilometarskim kolonama na Kaštelu, ali i o gužvama na prilaznim cestama gradu Puli, ali su nas za informacije o regulaciji uputili na prometnu policiju.

A kako smo od njih saznali, pulska Prometna policija i pripadnici prometne jedinice mladeži zajedno su i uspješno savladali i preusmjeravali jucerašnju, prvu vecu ovosezonsku navalu automobila u centar Pule.

Prema rijecima Nataše Rogic Jukopila iz PU istarske, najveca je gužva na pulskim prometnicama bila od 11.30 do 14 sati, a policija i prometna jedinica mladeži upravljali su prometom na svim kriticnijim punktovima, odnosno na pulskoj Punti, Vodnjanskoj cesti, Tršcanskoj ulici, na kružnom toku za trgovacki centar Pevec, kod benzinske postaje Šijana 2 te na raskrižjima pulske obilaznice i Šišanske i Medulinske ceste. Policija je regulirala i preusmjeravala promet i na petlji Pula, odnosno Stanciji Peliceti na takozvanu novu pulsku obilaznicu.

- Kada su se popunila parkirališta na Partizanskom putu, kod željeznickog kolodvora i kod hotela Rivijera, promet je preusmjeravan na parkiralište na Marsovo polje, kako bi se gradanima Pule omogucilo normalno prometovanje po gradu. Promet jest bio pojacan, ali nije bilo vecih zastoja, rekla nam je Rogic Jukopila.

I doista, sva su veca parkirališta vec do podneva bila prepuna pa se u svim ulicicama tražilo slobodno mjesto. Pulu su preplavili i pješaci koji su, pogotovo na pješakom prijelazu kod Flanaticke i Laginjine ulice te ispred Arene, uzrokovali dodatne zastoje u prometu. Vec poslijepodne situacija se smirila, no vec danas, kada se ocekuje ružno vrijeme i kiša, mogla bi se i ponoviti. To Puljanima ipak nije nešto neocekivano!


Podijeli: Facebook Twiter