Foto Giostra: Prvonagrađena Monica Antolović

Prvonagrađena fotografija Monice Antolović
Prvonagrađena fotografija Monice Antolović

Fotografija kanonika Cristofora Apolonija iz predstave "Iustitia 1699." koju je snimila Monica Antolović iz Poreča osvojila je prvo mjesto na natječaju Foto Giostra održanom prije dva tjedna u sklopu istoimenog porečkog povijesnog festivala. Drugo mjesto pripalo je Porečanu Marinu Matoševiću, dok je treće osvojila fotografija Nevena Gerenčira iz Umaga.

Fotonatječaj, održan treću godinu zaredom, bio je otvoren za sve amaterske i profesionalne fotografe, a tema su bili svi motivi vezani za Giostru. Tako su u potrazi za najboljom fotografijom tijekom tri dana trajanja festivala fotografi hvatali motive iz festivalskog programa ili neke od članova Društva prijatelja Giostre koji su pozirali na lokacijama starogradske jezgre.

Na natječaj se prijavilo osamnaest autora iz Hrvatske, Italije i Rumunjske koji su poslali ukupno osamdeset fotografija, a o najboljima je odlučivao deveteročlani žiri koji su činili profesionalni fotografi: Sanja Lydija Kulušić iz Šibenika, Marina Filipović Marinsha iz Osijeka, Ana Lorencin iz Pule, Ante Gašpara iz Splita, Veri Veroza iz Crne Gore, Goran Jović iz Imotskog, Dalibor Talajić iz Rovinja, Kristian Macinić iz Poreča te predsjednica Društva prijatelja Giostre Elena Uljančić Vekić.

Odabrane fotografije zadovoljile su očekivanu kvalitetu u sadržajnom, tehničkom i estetskom smislu, a pobjednica je nagrađena nagradom glavnog sponzora Valamara, te članskom iskaznicom Fotokluba Poreč. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter