FOTO: Gibonni na Portarati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dobar dan, Pula! Ovo je jedan mali dar vama, ali i meni jer jednostavno ne mogu docekati ljetni koncert u vašem gradu, porucio je Gibonni danas tocno u podne okupljenom mnoštvu na Portarati, a zatim zapjevao svoj hit "Toleranca" s novog istoimenog albuma.

Okupljeni ucenici, njihovi profesori, znatiželjnici i obicni slucajni prolaznici od oduševljenja gotovo nisu mogli vjerovati da jedna od najvecih hrvatskih glazbenih zvijezda usred bijela dana pjeva na središnjem pulskom trgu.

Gibonni je na Portarati Puljanima priredio malu uvertiru za svoj veliki ljetni koncert 28. kolovoza održati u pulskoj Areni. Kako bi najavio ovaj nadolazeci spektakl, Gibonni je uz šesteroclani prateci bend Puljanima otpjevao neke od svojih najvecih ali i novijih hitova "Žedam" i "Tolerancu" s novog albuma koji je nagraden s pet Porina, izmedu ostalog, i Porinom za album godine.

Gibonni je otpjevao i nekoliko starijih uspješnica, poput "U ljubav vjere nemam", "Ovo mi je škola", "Cinim pravu stvar" i "Oprosti", a Puljani su ga, plešuci i pjevajuci s njim, nagradili burnim pljeskom.

Potom je Gibonni podijelio majice s logom nadolazeceg ljetnog koncerta i ukupno 500 unikatnih DVD-a koji su snimljeni iskljucivo za današnji prigodu, a sadrže tri pjesme s albuma "Toleranca": "Vesla na vodi", "Vrata moje sestre" i "Cemu se nadaš, srce moje".

Raspoloženi Gibonni je na kraju druženja Puljanima zahvalio što su se okupili u velikom broju, porucio im da se uskoro vide u Areni, a onda im podijelio autograme i fotografirao se s njima. (Marko PERCAN)


Na koncertu u Areni i londonski gospel zbor
Nakon kratkog koncerta na Portarati Gibonni je u Circolu održao presicu. - Arena je poseban prostor, a Pula je poseban grad gdje se uvijek osjecam dobrodošao. Na koncertu, koji se održava u sklopu turneje zapocete u travnju, gostovat ce ugledni The London Community Gospel Choir, gospel zbor s kojim sam suradivao na "Toleranci", a koji iza sebe ima nekoliko Grammyja i uspješne suradnje s Paulom McCartneyjem, Eltonom Johnom, Georgeom Michaelom i brojnim drugim svjetskim glazbenicima, najavio je Gibonni.


Podijeli: Facebook Twiter