FOTO: Fratarski ce spreman docekati Puljane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na otoku Veruda, poznatijem kao Fratarski otok pripreme za ljetnu sezonu u punom su jeku. Iz zimskog sna je pocetkom ovog tjedna uspavani otok probudila teška mašinerija Herculanee uz ciju je pomoc pocelo rušenje i uklanjanje opasnih stabala i granja te opcenito cišcenja terena, a sve kao priprema za dolazak prvih gostiju cija je sigurnost na prvom mjestu.

Prema rijecima rukovoditelja sporta i sportskih objekata Uljanik Standarda koji upravlja Fratarskim otokom Vjekoslava Jozanovica, prvi gosti otoka ocekuju se vec pocetkom lipnja, stoga se ubrzano radi da bi sve bilo spremno za pocetak ljetne sezone na najomiljenijem otoku Puljana.

- U tijeku je rušenje opasnih grana i stabala, što redovito radimo, svakog proljeca. Radi se o stablima i granama koje su osušene, stare i kao takve opasne za ljude buduci da u svakom trenutku mogu pasti. Bura i jugo cine svoje pa ih je potrebno ukloniti, rekao je Jozanovic.

Veli da je samo ove zime palo cak 65 stabala na otoku te da ce u buducnosti obnoviti šumu, odnosno da je taj proces vec u tijeku. Nakon rušenja i uklanjanja grana, rekao je Jozanovic, slijede cišcenje terena, priprema sanitarnih cvorova i popratnih objekata koje ce trajati sve do pocetka sezone.

- Ove godine je novost što cemo, uz tradicionalne odbojkaške terene, imati i malo nogometno igralište. Vjerujem da ce se tome mnogi razveseliti, rekao je Jozanovic.

- Tijekom ljeta, što kampista što kupaca, na Fratarskom dnevno boravi oko tisucu ljudi. Cijena boravka i a vjerojatno i karte za brod, se nece mijenjati, istice Jozanovic. (Piše Nera SOFTIC; Snimio Neven LAZAREVIC)

CIJELA REPORTAŽA U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter