FOTO: Emotivna prica o ljudima koji žive u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog se tjedna diljem Istre snima propagandni film o ljepotama i posebnostima Istre, na inicijativu Hrvatske turisticke zajednice i uz pomoc i angažman djelatnika TZ Istarske županije. Materijal snimljen na više od dvadeset lokacija bit ce sažet u film od tri i pol minute iz kojeg ce, takoder, biti izvedena dva atraktivna poluminutna spota.

Svecana promocija filma i spotova održat ce se 7. srpnja na umaškom ATP turniru, nakon cega ce biti "pušteni" u svijet turizma. Hrvatska turisticka zajednica, upravo kao i istarska, koristit ce ih u promociji Istre i Hrvatske na inozemnom tržištu.

O tome što su i kako snimili pitali smo Slaviju Jacan, voditeljicu službe za izdavaštvo Hrvatske turisticke zajednice.

- S obzirom da je Istra jedinstvena i neponovljiva prilazimo joj na jedan drugaciji i poseban nacin. Kroz emociju i doživljaj koji ona stvara kod posjetitelja i kroz toplinu, prirodnost i prijaznost domacina kojom zrace i koju, bili svjesni toga ili ne, jednostavno odašiljaju, kaže nam voditeljica projekta.

- Da bi se sve to i postiglo bilo je potrebno, što je ujedno bilo i zadovoljstvo, Istru prijeci uzduž i poprijeko, snimiti njene gradove duž priobalja i u unutrašnjosti, pokazati posebnosti od kažuna do tartufa, te naposljetku predstaviti jednu novu i emotivnu pricu o ljudima koji u njoj žive. Nadamo se i da cemo uspjeti docarati ono što smo i sami putem doživjeli, pojašnjava Jacan.

HTZ-ov tim izabrao je strucnu ekipu: aranžmane je osmislio je Tomas Buric, režiju potpisuje Kras Gancev, a snimatelj je Radoslav Jovanov Gonzo. Za glazbu, kao jedna od glavnih protagonistica filma, zadužena je umjetnica Ana Rucner, koja poput naratora uz pomoc gudala i violoncela prica pricu o Istri. Uz klasican su glazbeni instrument zastupljeni i oni autohtoni - roženice, mih i šurle. (N. O. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter