FOTO: Emmy za "Momke s Madisona" i "Modernu obitelj"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Televizijske serije "Momci s Madisona" i "Moderna obitelj" ponovo su osvojili Emmyje u svojim kategorijama na 63. dodjeli tih americkih televizijskih nagrada u nedjelju u Los Angelesu.

"Momcima s Madisona" ovo je cetvrta uzastopna pobjeda u kategoriji najbolje dramske serije, a "Modernoj obitelji" drugi trijumf u kategoriji najbolje humoristicne serije.



Najboljom glavnom glumicom u dramskoj seriji proglašena je Julianna Margulies ("Dobra žena"), a glumcem Kyle Chandler ("Friday Night Lights"). Iste nagrade u kategoriji humoristicnih serija dobili su Melissa McCarthy ("Mike&Molly") i Jim Parsons ("Teorija velikog praska"), kojem je to druga nagrada zaredom.

Nagrada za najbolju režiju otišla je u ruke slavnog Martina Scorsesea za "Carstvo poroka".



Najboljim televizijskim filmom ili miniserijom proglašena je britanska "Downtown Abbey", a najboljom glumicom u toj kategoriji Kate Winslet za ulogu u "Mildred Pierce". Najbolji glumac u istoj kategoriji je Barry Pepper za "The Kennedys".

Najviše nagrada medu televizijskim mrežama osvojila je televizija HBO (19 Emmyja), a slijede je PBS s 14 i CBS s 11. Devet Emmyja osvojio je Fox, osam ABC, a šest NBC.

Najvecu pažnju medu najavljivacima izazvao je nasmijani i dobro raspoloženi zlocesti decko americke televizije Charlie Sheen.


Podijeli: Facebook Twiter