Foto ex tempore: Prvonagrađeni Rino Gropuzzo

Rino Gropuzzo
Rino Gropuzzo

Krajem prošlog tjedna otvorenjem izložbe Igora Opassija i Remigia Grižoniča u Zajednici Talijana Novigrad počelo je jubilarno, deseto izdanje manifestacije Foto ex tempore, koja je ove godine imala futurističku temu - Novigrad/Cittanova 2099.

- Mnogi drugi natječaji okreću se prošlosti, svojevrsnim vremeplovima, no mi se želimo okrenuti budućnosti, stoga smo ovogodišnju temu zamislili kao spektakl futurizma, kaže direktorica, utemeljiteljica i voditeljica manifestacije Miranda Legović, ističući da na ovu manifestaciju sudionici dolaze na poziv, a kriterij za poziv su, ističe ona, isključivo kvaliteta dosadašnjeg rada i autorski kurikulum.

Prvu je nagradu ove godine dobio Rino Gropuzzo iz Rijeke, drugu Slađan Dragojević iz Buja, a treću Niko Sladić iz Kranja. Nagrada publike Vox populi pripala je Stefanu Muzzarelliju iz Modene, dok je nagradu nakon internet glasanja dobio Gordan Panić iz Vinkovaca, a onu sponzorsku Armano Jeričević iz Paza.

Odaziv umjetnika, kao i publike, bio je vrlo dobar, a održano je puno popratnih programa. Među njima ističemo predavanje Ive Pervana o značaju fotografije u suvremenoj promociji turizma, a održano je i predstavljanje fotografskih sponzora u prijemnom prostoru Zajednice Talijana Novigrad.

Glavni organizator je Zajednica Talijana Novigrad, a suorganizator Udruga fotografa Istre. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter