FOTO: Dvije žene teško ozlijedene u eksploziji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U snažnoj eksploziji koja se jutros oko 6.30 sati dogodila u zgradi bivše Tvornice žigice Drava u središtu Osijeka, pet je osoba ozlijedeno i prevezeno u osjecki Klinicki bolnicki centar, od kojih su dvije mlade žene zadobile teške ozljede, jedna prsnog koša, a druga ekstremiteta.

Uzroci eksplozije se ne znaju, za sada je prekinut ocevid i cekaju se strucnjaci iz Centra za kriminalisticka vještacenja "Ivan Vucetic" iz Zagreba da obave ocevid i utvrde tocan uzrok eksplozije, rekao je glasnogovornik osjecko-baranjske Policijske uprave Marko Caleta. Osjecki vatrogasci, koji su odmah izašli na mjesto nesrece, ugasili su požar koji se, na srecu, nije proširio na cijelu zgradu.





Bivša osjecka Tvornica žigica Drava, osnovana 1856. - samo 23 godine nakon pojave prve žigice u svijetu, godinama ne radi. Golema zgrada djeluje zapušteno. Susjedi iz okolnih zgrada koje je uznemirila snažna eksplozija nezadovoljno su komentirali da su se i pribojavali da se nešto ne dogodi u pogonima gdje, kako su isticali, nitko ne zna šta sve od opasnih tvari ima.

U dijelu bivše osjecke šibicare navodno se obavljala reciklaža plasticnih boca, a desetak radnika koji su se jutros zatekli u zgradi, prema neslužbenim podatcima, cistili su prostorije.

Na mjesto nesrece došli su osjecko-baranjski župan Vladimir Šišljagic i osjecki gradonacelnik Krešimir Bubalo, koji su izrazili zabrinutost zbog te nesrece. Dio ulica oko bivše šibicare policija je ogradila i zatvorila za prometovanje. Osjecani izražavaju nezadovoljstvo što se u samom središtu grada dozvolilo da godinama propada zgrada u kojoj je radio velik broj radnika, a koja je sada u privatnom vlasništvu.


Podijeli: Facebook Twiter