Foto dani mladih: Portarata kao izložbeni prostor


Pulska Portarata je danas pretvorena u izložbeni prostor - na tom je trgu gostovala izložba fotografija u sklopu manifestacije Foto dani mladih. Bile su izložene najbolje fotografije sudionika lanjske manifestacije kao uvod u novo ovogodišnje natjecanje.

Dvadeset fotografija prezentiralo je prirodne ljepote, kulturnu baštinu i mlade u hostelu na Velom Lošinju. Nakon Rijeke, Pula je jedan od deset gradova u Hrvatskoj gdje će biti postavljena izložba, a poslije Pule slijedi Varaždin, kaže organizator manifestacije Bojan Gazibara.

- Izložba je prilika da mladi fotografi iz Pule i Istarske županije vide radove svojih vršnjaka i pitaju što ih zanima o novom natjecanju te da se prijave. Ove godine tražimo sto mladih fotografa i 50 modela, a glavna nagrada bit će fotoaparat. Fotografije pokazuju da su mladi vrlo talentirani za fotografiranje, a neki će se i nadalje time baviti, rekao je.

Foto dani mladih zamišljeni su kao druženje mladih fotografa do 20 godina i jedinstvena su manifestacija ove vrste u Hrvatskoj te se održavaju treću godinu za redom. Ove godine mladi talenti dolaze u Zadar 2. svibnja. Prijave za ovogodišnje Foto dane mladih traju do 10. travnja, a sve dodatne informacije moguće je saznati na web stranici www.fotodanimladih.com.hr. (P. LUKEŽ, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter