FOTO: Cehinje pomele konkurenciju na prvenstvu mažoretkinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U poreckoj dvorani Žatika proteklog je vikenda održano 8. europsko prvenstvo mažoretkinja na kojem je sudjelovalo gotovo 3.500 mažoretkinja iz 11 zemalja podijeljeno u 80 timova.

Uspješno organizirano natjecanje obilježile su djevojke iz Ceške, koje su pomele konkurenciju u brojnim kategorijama. Kako je ustvrdila glavna organizatorica natjecanja predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Željka Banovic, Ceška je velesila u mažoret-plesu zbog duge tradicije, discipliniranog treninga i najozbiljnijeg pristupa.

- Njima je teško parirati, jednostavno su najbolje. To se vidi po programu, one svaki ples odraduju u drugoj opremi, uvježbane su do krajnjih granica i zaista su prava velesila, rekla je Banovic.



Kako smo primijetili, u nedjelju nakon natjecanja prilazili su joj predsjednici saveza, suci i treneri, te su svi zahvaljivali na sjajnoj organizaciji i hvalili porecki EP.

- To mi je najveca nagrada, kao jedna medalja. Proteklih dana imali smo puno posla, a ništa od toga ne bi bilo ostvarivo da nismo imali podršku Grada Poreca i tamošnjeg TZ-a. Zahvaljujuci ovom uspjehu kandidirat cu Porec i za svjetsko prvenstvo te vjerujem da cemo vec u listopadu imati povratnu informaciju o toj organizaciji, dodala je Banovic i kao ogromnu podršku posebno istaknula Vesnu Kordic i gradonacelnika Edija Štifanica.

- Gradonacelnik nam je savjetovao da u petak, kad je bio najtopliji dan, natjecanja održimo u dvorani Žatika. Jako se brinuo za djevojke te je urgirao da se u dvorani naprave najbolji uvjeti da bi im se olakšao nastup. I taj detalj mi je mnogo znacio i pokazao da Porec zaista mari za ovo natjecanje.



Imali smo podosta intervencija Hitne službe buduci da je velik broj djevojaka bio iscrpljen. Možete zamisliti kako je izvoditi plesove na toj vrucini, u cizmama i pod svom onom opremom, kaže Banovic.

Što se tice Hrvatske, u jednoj od sedam kategorija - show, velikogoricke mažoretkinje osvojile su trece mjesto i jedinu medalju. One slove za naš najbolji mažoret-tim, a Banovic je posebno ponosna na porecke djevojke.

- Imale su zaista odlicnu prezentaciju i s obzirom na to da postoje tek dvije godine, napravile su veliki uspjeh. Jako sam sretna zbog njih, a bit ce i nagradene za svoj trud. Za nagradu vodim ih u Maggione pored Perugie na medunarodni festival mažoretkinja. Zaslužile su to svojim radom i napornim treninzima, prica Banovic u superlativima o našim djevojkama.

Porecke mažoretkinje bile su jedan od najmladih timova na natjecanju, no svojim požrtvovnim i srcanim izvedbama dokazale su da im je bilo mjesto na elitnoj europskoj smotri plesacica navijacica.


Podijeli: Facebook Twiter