FOTO: Britanci željni zabave okupirali Porec

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tisucu, od puta umornih, ali odlicno raspoloženih studenata iz Velike Britanije u nedjelju je zapocelo prijateljsku "okupaciju" Zelene lagune u Porecu na prvom Festivalu Croatia, gdje ce do slijedeceg cetvrtka provoditi proljetne praznike u sportskim nadmetanjima, druženju i zabavi.

Hotel Delfin sa 794 sobe i do 1.500 ležajeva, pravi div tvrtke Plava Laguna, otvorio je svoja vrata samo za njih, potvrdila nam je Lagunina šefica marketinga Orieta Valkovic. Ponovno ce proraditi za Uskrs kad ovdje na turnir stižu mladi nogometaši iz citave Europe.

- Dosad smo vec bili u Italiji i Španjolskoj, prvi put ovu manifestaciju organiziramo u Hrvatskoj i Porecu, i jednostavno smo oduševljeni! U potrazi za pravom lokacijom lani sam prošao hrvatsku obalu do Dubrovnika i pronašao ovo zaista savršeno mjesto, s najljepšim hotelom dosad, u kojemu istovremeno možemo smjestiti sve sudionike, sportskim objektima, plažom i lokalima. Sve na dohvat ruke. Osim toga, vremenske su nas prilike iznenadile, toplo je i prilicno suncano, a s djelatnicima Plave Lagune smo uspostavili fantasticnu suradnju pa vec planiramo novo gostovanje za slijedecu godinu, rekao nam je Ian Kaye, direktor Festivala u organizaciji specijalizirane britanske agencije Ilovetour.

Prema njegovim rijecima, svjesno su odabrali predsezonu, jer unatoc cinjenici da u 11 godina ove aktivnosti nisu imali posebnih problema ni neugodnih situacija, ipak se radi o ogromnoj grupi mladih ljudi koja bi mogla poremetiti neciji miran obiteljski odmor. Da sve protekne u najboljem redu brine 20-clana Ianova ekipa, 80-ak djelatnika hotela na celu s direktorom Frankom Beakovicem i angažirana zaštitarska služba.

Prvo je okupljanje organizirano uz bazen i zvukove elektronske glazbe kakvu ce iducih dana u zajednickim prostorijama hotela puštati DJ-evi. U ponedjeljak i utorak mladi ce se Britanci odmjeravati snage u ekipnim sportovima poput netballa (sporta slicnog košarci), nogometa, hokeja na travi, plesa, ragbija i odbojke na plaži, dok su veceri rezervirane za izlaske i nezaobilazno partyjanje, izmedu ostalog i na tematskim vecerima za koje se studenti posebno kostimiraju. (Piše Kristina FLEGAR; Snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter