FOTO: Blagdan Svih svetih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na blagdan Svih svetih gradani tradicionalno obilaze groblja i posljednja pocivališta svojih najmilijih koji više nisu medu nama.

U povodu dana Svih svetih i Dušnog dana delegacija Braniteljske udruge Zavjet, podružnice za Istarsku županiju, položila je vijenac i zapalila svijecu kod središnjeg križa na gradskom groblju u Puli u nedjelju za sve poginule u Domovinskom ratu.



Isto su ucinili i na Spomeniku palim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku Franje Josipa na pulskoj rivi.

Delegacija Grada Poreca te udruga branitelja i boraca u nedjelju je položila vijence i zapalila svijece kod središnjeg križa na gradskom groblju u Porecu



Uz gradonacelnika Edija Štifanica i njegovu zamjenicu Nadiju Štifanic Dobrilovic polaganju vijenaca su prisustvovali predstavnici Policijske postaje Porec, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) te Udruge antifašistickih boraca i antifašista (UABA) Poreštine. Molitvu je predvodio župnik Petar Pahovic.



Velik broj predstavnika Grada Umaga na celu s gradonacelnikom Vilijem Bassaneseom i njegovim zamjenikom Veljkom Ivancicem, zatim udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge antifašistickih boraca i brojnih politickih stranaka okupio se u ponedjeljak kod centralnog križa na gradskom groblju, gdje su u cast blagdana Svih svetih i Dušnog dana položili vijence i zapalili svijece za sve one kojih više nema.

- Ovdje nema razlika, na ovom mjestu trebamo biti dostojanstveni zbog svih onih koji su tu našli svoje posljednje pocivalište. Sjetimo se svojih bližnjih, dragih i znanih kojih više nema, iako je teško zatomiti prazninu u našim srcima zbog njihovog odlaska, kazao je gradonacelnik.

Predstavnici Buja i Pirana na celu s gradonacelnicima Edijem Andreašicem i nedavno izabranim Peterom Bossmanom, Udruge antifašistickih boraca Buja i Mjesnog odbora Kaštel te slovenskih MO-a Sveti Petar, Nova Vas i Paderna i tamošnjih borackih organizacija, uz spomenik u Plovaniji odali su pocast palim borcima i žrtvama fašistickog terora.

Bujski gradonacelnik Edi Andreašic, predsjednik i dopredsjednice Gradskog vijeca Fabrizio Vižintin, Jasna Opacak i Regina Gardoš položili su cvijece i upalili svijece uz središnji križ na gradskom groblju te na mjesnim grobljima diljem teritorija Grada Buja.


Podijeli: Facebook Twiter