FOTO: Bikerska fešta okupila 13 tisuca posjetitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brujanje motora i žestoki zvuk rock'n'rolla na Monumentima u subotu je dostiglo svoj vrhunac. Naime, na završnicu 17. Twin Horn Beach Partyja, najveceg medunarodnog motosusreta u okolici, stiglo je cak 13 tisuca posjetitelja. Bikeri su stizali iz svih krajeva Europe, došlo je oko 250 klubova s tablicama skoro svake europske zemlje, cak i onih nordijskih.

Vecernji program poceo je nastupom djevojaka pop-rock benda Angels. Cetiri mlade talentirane glazbenice odsvirale su obrade stranih i domacih hitova u zanimljivim aranžmanima i ubrzo zagrijale brojnu publiku na Monumentima. Ipak, atmosferu je do usijanja doveo poznati hard rock bend Opca opasnost, a za njihova dvosatnog nastupa publika je s njima pjevala, skakala i plesala.

Najveca euforija stvorila se na aktualnih hitovima "Jednom kada noc", kada su zaljubljeni parovi zagrljeni u zraku mahali upaljacima, "Treba mi nešto jace od sna" i "Uzalud sunce sja", a publici nije dugo trebalo da bend vrati na bis i odsvira još nekoliko pjesama.



Striptiz show je gotovo sve posjetitelje sa šankova privukao ispred pozornice. Uz brojna dovikivanja i zviždanje muškog, ali i ženskog dijela publike, djevojke su pokazivale svoje vještine u skidanju donjeg rublja. Da to ne bi bio samo obican striptiz, striptizeta je, uz opce odobravanje, na pozornicu pozvala asistenta, a nakratko joj je u raznim vratolomijama dobrovoljno pomogla i jedna djevojka iz publike.

Nakon striptiza, broj posjetitelja poceo je polako jenjavati, a one najupornije zabavljala je rokerica Emina Arapovic s bendom. Energicnim nastupom uspjela je publiku držati budnom do sitnih sati.

I u subotu poslijepodne na Monumentima su održani razni zanimljivi i zabavni sadržaji. Vješti Dejan Špoljar održao je svoj stunt show i publiku ostavio bez daha. Izveo je razne trikove poput vožnje na zadnjem kotacu i istovremenog stajanja na jednoj nozi.



U brojnim opasnim trikovima pomagala mu je djevojka, koja je takoder izvodila razne akrobacije na motoru. Osim što je vozio cak dvije djevojke i jednog decka, Špoljar je publiku iznenadio kad se jureci zaletavao u nju i naglo zakocio nekoliko centimetara ispred prvog reda gledatelja. Za vrhunac showa skinuo je prednji kotac te su se on i djevojka vozili na motoru - sa samo jednim kotacem.

Slijedile su motoigre na kojima su natjecatelji morali pokazati vještine u sporoj vožnji i guranju bacvi motorima te izložba preradenih motocikala, custom show.

Posjetitelji su mogli pogledati i izložbu oldtimera, zatim najnovije modele motora koji su mamili poglede vecine prolaznika, te na brojnim štandovima vidjeti što se novo nudi od motoopreme, fotografirati se s motorima i zmijama, isprobati zadnjak mašinu, cak se i tetovirati.



Policija je tijekom sva tri dana motosusreta bila na posebnom oprezu pa je tako na cesti prema Monumentima po noci znalo biti i po nekoliko patrola koje su zaustavljale motoriste. Takoder, u subotu poslijepodne nakon defilea motorista gradom, ispred ulaza na Vallelungu policajci su postavili edukativni info-punkt na kojem su bile izložene velike slike prometnih nesreca.

Sve u svemu, 17. izdanje ovog moto susreta prošlo je bez incidenata i predsjednik moto kluba Twin Horn Edi Ljubic vrlo je zadovoljan organizacijom, ali i velikom posjecenošcu. - Sve je bilo u redu, nije bilo nikakvih problema i ljudi su bili vrlo zadovoljni. U subotu je došlo više posjetitelja nego i lani, u cetvrtak ih je bilo oko dvije tisuce, a u petak pet tisuca, rekao je Ljubic.


Podijeli: Facebook Twiter