FOTO: Balaševic i tisuce glasova u pulskoj Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

?orde Balaševic u Puli nakon 10 godina definitivno je dogadaj koji mnogi nisu željeli propustiti. Velika gužva koja je vladala pred pulskim amfiteatrom uoci nastupa potvrdila je da se Balaševica nestrpljivo išcekivalo sve ove godine, otkad je posljednji put u Areni održao svoj veliki samostalni koncert.

Za "uplovljavanje" Panonskog Mornara i njegove posade u pulsku luku na impozantnoj pozornici amfiteatra postavljena je prigodna scenografija u obliku staroga broda uz stotinjak rasvjetnih tijela i još puno dodatnih detalja.

"Dobra vecer, Pulo, dobra vecer Istro, dobra vecer vi", pozdravio je ?ole svoju vjernu publiku, a zatim je uz zvuke marša na pozornicu stigla Panonska mornarica. "Panonski mornar" pjesma je koja je sasvim prigodno otvorila koncert i koju je brojna publika s ?oletom otpjevala u jedan glas.

Odmah potom uslijedila je Puljanima draga "Oprosti mi Katrin", a zatim i "Neki novi klinci", na što je na pozornicu iz publike doletjelo desetak plišanih zecica. Na stihove pjesme "Prva ljubav" publiku je vec uhvatila euforija, koju je pojacala "Caletova pesma". I tako hit po hit pjevale su s ?oletom i orkestrom tisuce glasova.







Balaševic je svojoj vjernoj publici, koja je i ovaj put stigla iz raznih krajeva Hrvatske i Slovenije, ponudio svoj poznati opus u novim aranžmanima s izvrsnom Panonskom mornaricom - orkestrom koji je kombinacija klasicnog benda i tamburaškog sastava. Ova je kombinacija ?oletove skladbe dovela do novih dimenzija, do novog zvuka koji nikog nije ostavio ravnodušnim.

"?orde Balaševic & Panonska mornarica Tour" završava upravo u Puli u nedjelju premijerom svog filma prvijenca "Kao rani mraz", koja ce se održati na Kaštelu u 21 sat. Publiku ce pozdraviti ?orde Balaševic osobno, u pratnji tamburaša, a najavljeno je i poneko iznenadenje. Ulaz u Kaštel otvara se u 20 sati. Organizatori su producentske kuce Thorax iz Zagreba i Salayka Novi Sad. (Piše Patricija SOFTIC-MEHMEDOVIC; snimio Neven LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter