FOTO: Atraktivna jahta u Pulskom zaljevu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekstra luksuzna jahta "Ocean Emerald" u srijedu je u jutarnjim satima uplovila u Pulski zaljev. Njezin ekstravagantni izgled nije mogao ostati nezamijecen i nekoliko je sati plijenila pažnju Puljana i njihovih gostiju s pulske rive.

Tko su putnici luksuzne jahte nismo uspjeli doznati. Poznato je tek da na njoj plovi, pored deset clanova posade, osam putnika. U srijedu su se i službeno prijavili u Rovinju, a nakon boravka u Puli nastavili su put Malog Lošinja, a krajnje odredište im je Dubrovnik.

Radi se o jahti koju je 2009. lansirala kompanija YachtPlus koju je osmislio priznati arhitekt Norman Foster. Izgradena je na dokovima talijanskog brodogradilišta Rodriquez Cantieri Navali.



Duga je 41 metar i slovi kao pravo remek djelo moderne brodogradnje. Može primiti do 12 gostiju koji se mogu smjestiti u pet ogromnih apartmana. Poseban naglasak kod uredenja interijera stavljen je na svjetlo i prostor.

Ima cetiri palube. Na glavnoj palubi je tikovina koja se nastavlja i u unutarnji salon, dok je pod panoramskog salona na gornjoj palubi obložen materijalom od kokosa.

Cijena jahte kada je izašla bila je 15 milijuna eura, a za 1,8 milijuna eura moglo se postati osminski vlasnik, što omogucava korištenje jahte 34 dana godišnje.


Podijeli: Facebook Twiter