FOTO: Angelina se namjerava vratiti na Brijune

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americka glumica Angelina Jolie napustila je Hrvatsku u subotu oko 13 sati privatnim zrakoplovom iz pulske Zracne luke. Ona je u petak navecer na Malom Brijunu odgledala predstavu kazališta Ulysses „Kralj Lear".

Jutros se Angelina Jolie po drugi put susrela s predsjednikom Ivom Josipovicem (koji ju je docekao u petak) na radnom dorucku u Bijeloj vili, na kojem je bila nazocna i ?urda Adlešic, kao i predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje. Poznatu glumicu, koja je ujedno i borac za ljudska prava i nositeljica ambasadorice Unicefa, oni su upoznali s hrvatskim projektima i problemima mina te ju pokušali pridobiti da se u njih izravno ukljuci.

Na prijemu za novinare na Malom Brijunu organiziranom po završetku predstave „Kralj Lear" Kazališta Ulysses u petak navecer Jolie je kazala: - Brijuni su ljepši no što sam ih zamišljala kada su mi o njima govorili i svim prijateljima cu toplo preporuciti da ih dodu pogledati. I sama se namjeravam vratiti s cijelom obitelji. Ovdje sam s dvoje djece, koja su umorna od kupanja pa nisu došla veceras.

- Bilo je to predivno iskustvo. Predstava razbija okvire klasicnog kazališta i ovo je sigurno najbolji nacin da se pogleda izvanredni komad s vrlo zanimljivom pricom. Veliki sam fan Šerbedžijinog rada, pa iako još nisam imala priliku glumiti s njima vrlo bih to voljela. Nemam rijeci za njegovu izvedbu, porucila je vrlo prijazna i raspoložena Angelina.

Prošle godine je bio najavljen njezin dolazak na Brijune ali nije bila u mogucnosti stici iako je to željela, dodala je te se potom osvrnula na kratak razgovor koji je imala priliku voditi s predsjednikom Ivom Josipovicem.

- Pricali smo o umjetnosti, o državi te o razminiranju. Nisam znala da to ovdje predstavlja toliki problem i šokirana sam time. Imamo kucu u Kambodži, gdje je bilo pronadeno 48 mina. Trebamo raditi zajedno i pozabaviti se tom problematikom, zakljucila je glumica koja s Josipovicem na navedenu temu imala opširnije razgovarati iduci dan.



Da postoji mogucnost zajednicke akcije potvrdio je i sam predsjednik koji je Angelinu upoznao prvi put prošle godine u Sarajevu te o njoj kaže da je velika umjetnica i humanitarka cija nazocnost na predstavi predstavlja dobru promociju za Hrvatsku.

Isto je istaknuo i Rade Šerbedžija, koji je naglasio da je Angelina božanstvena osoba kod koje ga uzbuduje ne samo njezina gluma i ljepota nego prvenstveno duša.

- Ona ne zna za strah i bez problema odlazi u Afganistan ili Somaliju. Veceras nisam imao tremu zbog toga što je u publici jer smo dobri prijatelji. Imao sam priliku glumiti u filmu kojega je režirala, ali nikada glumiti s njom što Angelina cesto govori. Hoce li se to ikada desiti teško je reci zbog osobina ovog biznisa, rekao je Šerbedžija.



Dolazak Anegeline Jolie na Mali Brijun u petak bio je držan u tajnosti do popodneva, a kada se u Fažani otvorila blagajna teatra Ulysses na rivi je vec bio parkiran kombi televizijske ekipe Nove TV. Buduci da radnja „Kralja Leara" pocinje na fažanskom molu mnogi su ocekivali da ce slavna glumica biti prisutna na barži koja prevozi publiku do otoka, no od Angeline u Fažani nije bilo ni traga ni glasa.

Publika se stoga morala strpjeti da dode do otoka, a da je slavna glumica stigla u posjetu svom prijatelju i kolegi Radi Šerbedžiji znala je svaka duša na vojnoj barži.

Pri dolasku na Mali Brijun svi su znatiželjno gledali oko sebe, no slavna gošca nije ih docekala na molu. Tada to još nitko nije znao, ali Angelina je u društvu predsjednika republike Ive Josipovica bila skrivena iza jedne od kucica na obali gdje je cekala da se publika uputi prema tvrdavi Minor. Da li zbog želje da nadu bolje mjesto ili zbog pomisli kako ce Angelinu ugledati prvi, mnogi su u publici gotovo potrcali do tvrdave. Publika je žurno zauzela svoja mjesta na tribini u tvrdavi Minor, a tri centralna reda bila su predvidena za svecane goste. Teka kada su se svi smjestili na red je došla povorka koju su vodili Angelina Jolie, Ivo Josipovic i njegova supruga te redateljica Lenka Udovicki.

Jolie se smjestila izmedu predsjednika i redateljice, a publika njen dolazak nije pratila ni pljeskom niti sumanutim fotografiranjem. Mnogi su se samo osvrnuli da pogledaju je li to zaista ona te su se mirno okrenuli prema pozornici išcekujuci pocetak predstave. Angelina je bila odjevena u elegantnu crnu haljinu koja je isticala bljedilo njene kože. Buduci da TV ekran dodaje nekoliko kilograma nije ni cudno što Angelina u živo izgleda mršavije i sitnije, no njeni najveci aduti - velike oci i napucene usne zaista plijene pogled.

Tijekom same izvedbe slavna glumica pomno je pratila radnju i tu i tamo nešto došapnula predsjedniku Josipovicu i redateljici Udovicki, a na samom kraju predstave srcano je pljeskala Radi Šerbedžiji i njegovoj kazališnoj trupi. Šerbedžija je na kraju predstave pozvao glumicu da se pridruži njegovoj ekipi te i ona primi aplauz publike.

Jolie je sletjela na pulsku luku u petak oko 16:30 sati, a potom je brodom u tajnosti prevezena na otok gdje su je u Bijeloj vili docekali predsjednik Josipovic i njegova supruga Tatjana. Jolie je tijekom svoje brijunske avanture boravila u vili Brijunki, a na Mali Brijun došla je s brodicom predsjednika Josipovica.

Nakon predstave Angelina i predsjednik Josipovic pridružili su se ekipi Kazališta Ulysses na terasi njihovog kazališnog kampa u hotelu Franina na velikom Brijunu. Neobavezno druženje s glumcima, redateljicom Lenkom Udovicki i ekipom Ulyssesa uljepšale su i spontane glazbene izvedbe rijecke skupine "Putokazi", "Mostarske Sinfoniete" i Milice Šerbedžije, a druženje je potrajalo do 2.30 ujutro.

U subotu u jutarnjim satima Jolie trebala ponovno susresti s predsjednikom gdje su ju osim Josipovica trebali docekati i ?urda Adlešic i predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje. Nakon radnog dorucka ujedno treba završiti i njen posjet Hrvatskoj. (I. N. TURKOVIC/B. VINCEK/Hina, fotografije Saša MILJEVIC/ D. MARUŠIC/PIXSELL, Hina/Ured Predsjednika/PIXSELL)


Podijeli: Facebook Twiter