Foto 4 u rovinjskoj Batani: Vrijednost trenutka

Dio nagrađenih autora Foto 4 u društvu s predsjednicom žirija i tajnikom CVU-a Batana (N. O. R.)
Dio nagrađenih autora Foto 4 u društvu s predsjednicom žirija i tajnikom CVU-a Batana (N. O. R.)

U rovinjskom Centru vizualnih umjetnosti "Batana" otvorena je izložba fotografija mladih i talentiranih umjetnika. Natječaju "Foto 4", otvorenom na slobodnu temu, odazvalo se 27 autora (od jedanaest do 29 godina) s ukupno 138 fotografija u digitalnom formatu.

- U postupku odabira fotografija poštovani su osnovni kriteriji koji pored tehničkih, uzimaju u obzir estetsku i etičku razinu te naglašavaju važnost aktualnosti motiva i poruke u kontekstu u kojem je napravljen i u kojem se prikazuje, rekla je na otvorenju izložbe selektorica Lavoslava Benčić.

Prvu Nagradu osvojio je Luka Biljecki za fotografije pod nazivom  "Barspin", Whip" i "Tailwhip". Srebro je pripalo Mauru Sošiću za fotografije na temu "Vijetnam, pogled u prošlost kretanje u budućnost", dok je broncu osvojila Silena Košara za triptih pod nazivom "Otisci". Uz tri prvonagrađena autora, pohvale za svoj rad dobili su i Kristijan Bančić, Marko Beble, Majda Jašarević, Samanta Memedović, Monica Popović i Lucia Ukić. Njihovi radovi, ali i svih ostalih izlagača (Dajana Miletić, Cristian Sumaher, Iva Sošić, Martina Ukić, Matteo Marđetko, Barbara Oplanić, Ivona Milotić, Adriana Ive, Željko Žarić, Maribel Castro, Emili Vidan, Eni Garić, Gaia Sošić, Jasmina-Sara Šunjić, Monika Kovač, Vanja Radetić, Vedran Kovačević i Viktor Puhar)  u CVU-u Batana mogu se razgledati do 2. lipnja. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter