Forumom letjeli stolovi, šake i krv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dernjava, tucnjava do krvi, cipelarenje, razbijanje stolova, prijetnje, policija i hitna pomoc… Iako bi u prvi mah mnogi pomislili da se radi o filmskom prizoru, nesvakidašnji brutalni okršaj zbio se u samom srcu grada, na pulskom Forumu u nedjelju navecer, nešto prije ponoci, a svjedocili su mu u jeku sezone brojni strani i domaci gosti.

Kako neslužbeno doznajemo, sukob je poceo na terasi bistroa Nono gdje je sjedilo omanje muško društvo. Ocevici s kojima smo razgovarali tvrde da se svi medusobno poznaju i da je tucnjavi prethodilo naguravanje i glasna svada na terasi. Neki naši sugovornici nemili dogadaj vec povezuju i s narkoobracunom.

"Sve se odvijalo jako brzo i u samo nekoliko minuta muškarci su se natjeravali i tukli po cijelom Forumu. Jednog od sudionika trojica su bacila na pod, lupajuci ga cijelo vrijeme nogama u glavu i tijelo, a prije nego što je pao, muškarac je uspio zgrabiti reklamni pano u obližnjem restoranu da bi pokušao zaštititi glavu.

Kada su ga pustili, svi su se rastrcali, a izubijani muškarac nastavio je ležati desetak minuta bez svijesti. Mislila sam da je mrtav", prica nam naša sugovornica, tvrdeci da je medu napadacima bio i zet vlasnice bistroa Nono. Po njenim rijecima, Forum se ispraznio za 20-ak minuta, a prizor kojem su mogli svjedociti gosti restorana bio je zastrašujuci.

Cini se da niti jedna turisticka sezona ne može proci bez spominjanja bistroa Nono. I dok su prethodnih godina bili jedan od glavnih izvora nezadovoljstva turista koji su ih mnogo puta tužili Turistickoj zajednici, ovog su ljeta na sebe ponovno navukli pozornost javnosti.

Vlasnica bistroa Tatjana Kecman demantirala je tvrdnje da su pocinitelji svi zajedno sjedili u restoranu, tvrdeci da je o incidentu izvijestila policiju, a u ponedjeljak je protiv dvojice nepoznatih pocinitelja podigla i kaznenu prijavu. Po njenim rijecima, kasno u nedjelju u restoran su stigle dvije muške osobe koje nitko od osoblja, kao ni ona, nikad prije nisu vidjeli.

Na pitanje je li medu pociniteljima bio i njezin zet, rekla je da ne želi ništa komentirati i da ne može ni za koga odgovarati jer u vrijeme incidenta nije bila na Forumu, a da je zet i bio, isto tako bi zvala policiju. "Ne znam kakve su motive imali posjetitelji restorana koji su s namjerom došli provocirati. U prvi mah nisu odavali nikakav dojam da ce biti bilo kakvih ekscesa, no kada su narucili hranu i pice, bahato su poceli provocirati, prijetiti i praviti probleme.

U meduvremenu im je stigla narudžba, a potom su kazali da ce narucivati cijelu noc i da nece ništa platiti. Uz to, na mobitel su puštali narodnjake, a osoblje ih je upozorilo da ugase muziku. Vidjevši da stvaraju probleme zamolili smo ih da napuste terasu, rekavši da ne moraju ništa platiti samo da odu, no oni su poceli još više provocirati. Konobarica ih je pokušavala smiriti te ih je zamolila da odu na što su joj dobacili 'kurvo' i poceli razbijati caše. U tom trenu, kako su mi prenijeli, iz obližnjeg parka stigao je stampedo", gotovo u dahu ispricala nam je Kecman.

Policija je u ponedjeljak službeno priopcila o dogadaju izvijestivši da su u nedjelju oko 23.50 sati zaprimili dojavu da je na Forumu došlo do tucnjave izmedu više osoba. Policija je ondje zatekla 47-godišnjaka koji je u vidno alkoholiziranom stanju uništavao inventar ugostiteljskog objekta u kojem se nalazio te je uhicen i dovezen u policijsku postaju.

"U neposrednoj blizini zatecen je 38-godišnjak kako s vidljivim ozljedama po tijelu leži na tlu nakon cega je prevezen u pulsku bolnicu gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede. Provedenom prekršajnom obradom utvrdeno je da su tri muške osobe u dobi od 22, 24 i 28 godina prišle stolu za kojim su sjedili 38-godišnjak i 47-godišnjak te su ih obojicu bez povoda poceli udarati. Primijetivši policijsko vozilo 22-godišnjak, 24-godišnjak i 28-godišnjak su se poceli udaljavati s mjesta dogadaja, a ubrzo su sustignuti i uhiceni", piše u priopcenju policije. (D. BAŠIC-PALKOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD UTORKA, 3. KOLOVOZA.


Podijeli: Facebook Twiter