Forum žena SDP-a Buzeta za glas protiv

Marina Ribarić, Snežana Andrejev Majcan i Elena Jerman (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Marina Ribarić, Snežana Andrejev Majcan i Elena Jerman (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Obilježavajući Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Socijaldemokratski forum žena SDP-a Buzeta poziva građane da izađu na referendum 1. prosinca i izjasne se protiv ustavnoga definiranja braka kao zajednice muškarca i žene, istaknula je na konferenciji za novinare predsjednica Foruma Snežana Andrejev Majcan.

- Definiranje braka kao heteroseksualne zajednice u Ustavu protiv je vrijednosti na kojima se temelji naš politički angažman i zato članice Foruma žena SDP-a glasaju protiv, poručila je Andrejev Majcan.

Referendumska inicijativa, istaknula je Andrejev Majcan, usmjerena je protiv temeljnih ljudskih prava, zajamčenih Ustavom; jednakosti, slobode i ravnopravnosti građana. Pučka pravobraniteljica Lora Vidović i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić smatraju da je prijedlog referendumskog pitanja o ustavnoj definiciji braka - jeste li za to da se u Ustav unese definicija braka kao životne zajednice muškarca i žene - protuustavan jer dovodi izvanbračne i istospolne zajednice u nepovoljniji položaj.

Rastuća netolerancija i netrpeljivost spram različitosti u hrvatskome društvu i otvorene poruke mržnje, ističu članice Foruma žena, tendencije su koje zabrinjavaju i kojima se i danas najoštrije suprotstavljaju. Nasilje prema ženama, kao i nasilje prema pripadnicima bilo koje manjinske skupine u hrvatskome društvu, neprihvatljivo je i borba protiv iskaza mržnje nikada neće prestati biti na vrhu njihovog političkog djelovanja.

Članice Foruma, prenijela je potpredsjednica Marina Ribarić, zgrožene su izjavama pojedinih političara da je obitelj samo zajednica muškarca žene i djece, te smatraju da su takve izjave diskriminirajuće, posebice u odnosu na obitelji s jednim roditeljem. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter