Forum sportaša EOO-a u Poreču

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) domaćin je Skupštine sportaša i Foruma sportaša Europskih olimpijskih odbora (EOO) na kojemu će se u hotelu Parentium u Poreču 4. i 5. listopada članovi komisija sportaša iz 35 europskih zemalja.

Sportaši će na forumu u Poreču raspravljati o planiranju sportske i profesionalne karijere, zdravstvenim pitanjima, borbi protiv dopinga, upravljanju osobnim financijama i utjecaju sportaša na prekomjernu komercijalizaciju sporta, a od starijeg savjetnika EOO-a Simona Clegga saznat će više o prvim Europskim igrama u Bakuu 2015.

U Poreču će se birati i članovi Komisije sportaša EOO-a za novo mandatno razdoblje 2013. - 2017., a među kandidatima su mađarski plivač, aktualni olimpijski i svjetski pobjednik Daniel Gyurta, najuspješniji stolnotenisač Belgije Jean-Michel Saive te brončana hokejašica iz Londona Kate Walsh.

Skupštini i forumu prisustvovat će i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, predsjednica Komisije sportaša Međunarodnog olimpijskog odbora Claudia Bokel, predsjednik Komisije sportaša EOO-a Antonio Rossi te hrvatski član Komisije sportaša EOO-a Gordan Kožulj.

Svoj dolazak su potvrdili mnogobrojni olimpijski, svjetski i europski prvaci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter