Forum mladih SDP-a Istre neće podržati Kajina

S osnivanja Foruma mladih SDP-a (arhiva)
S osnivanja Foruma mladih SDP-a (arhiva)

Forum mladih SDP-a Istre neće podržati Damira Kajina kao SDP-ovog kandidata za župana. Odlučeno je to, prema našim izvorima iz te stranke, na jučerašnjem sastanku mladih SDP-a u pulskom sjedištu te stranke. Da je sastanak održan potvrdio nam je Serđo Popović, član predsjedništva Foruma mladih i predsjednik vrsarskog SDP-a, no nije nam htio ništa reći o zaključcima. Kazao je da će medije o tome sutra izvijestiti Ivan Lukež, predsjednik Foruma, koji se prema Popovićevim riječima danas nalazi u inozemstvu.

Na sastanak je, tvrde naši izvori, došla i povjerenica istarskog SDP-a Ada Damjanac, ali njezini mlađi kolege nisu htjeli u njenom prisustvu ni o čemu raspravljati, zbog čega je otišla, uz opasku da će o svemu izvijestiti predsjednika stranke Zorana Milanovića. Nakon nje je, kažu isti izvori, otišao i labinski predstavnik u Forumu mladih. Navodno je dobar dio članova predsjedništva Foruma, koji su, tvrde nam u toj stranci, bliski bivšem tajniku istarskog SDP-a i dožupanu Vedranu Grubišiću, bio na nedavnom burnom sastanku predsjednika općinskih i gradskih organizacija SDP-a u Pazinu kada je odlučeno da će Kajin biti njihov kandidat te su ga napustili zajedno s onima koji nisu bili zadovoljni takvom odlukom. Prema nekim nagađanjima, mladi SDP-ovci žele da kandidat za župana bude iz te stranke. Navodno bi upravo Grubišića htjeli vidjeti u toj ulozi.

Od Popovića smo pokušali doznati motive zbog kojih su članovi predsjedništva Foruma mladih odlučili ne podržati SDP-ovog kandidata za istarskog župana, no on nije želio davati nikakve izjave. Inače, Popović je član Upravnog vijeća Javne ustanove Natura Histrica, dok je Lukež potpredsjednik Savjeta Mladih Istarske županije. Popović nam nije znao reći imaju li drugi članovi predsjedništva nekakve funkcije u Županiji.

Iz naše smo arhive izvukli izjavu Lukeža iz 2010., kada je postao predsjednik istarskog Foruma mladih SDP-a, u kojoj kaže da mladi SDP-a Istre ne trebaju sazivati presice o, primjerice, rebalansu državnog proračuna, kao ni iznosititi stavove o problematici o kojoj nemaju dovoljno informacija. „Puno su bitnije konkretne akcije na terenu, kao što je naša akcija čišćenja na području Mjesnog odbora Sv. Polikarp-Sisplac, ili akcija podjele edukativnih materijala o posljedicama pušenja, konzumiranja opojnih droga i širenja hepatitisa C“. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter