Fortuna se u Požegi konačno okrenula

Sandi Križman je pobjegao Luki Mariću i poentirao protiv Rijeke (M. ANGELINI)
Sandi Križman je pobjegao Luki Mariću i poentirao protiv Rijeke (M. ANGELINI)

Oslabljena momčad pulskog nogometnog prvoligaša imala je vrlo delikatan zadatak u Požegi. Morala je pod svaku cijenu proći u osminu finala Kupa Hrvatske protiv domaćeg trećeligaša Slavonije i ujedno time prekinuti niz od tri uzastopna poraza.

Zadatak je ostvaren, ali okolnosti bi u taboru "zeleno-žutih" najradije zaboravili. Naglasio je to odmah nakon utakmice i trener Igor Pamić, a potvrdili dan kasnije i sami igrači. Svi su bili svjesni da Istra 1961 nije ostavila naročit dojam u Požegi, ali je cilj ipak ispunjen. I to je na koncu najvažnije.

Jer, bilo je ove sezone i previše utakmica u kojima su Puljani ostavili sjajan dojam na travnjaku pa ga napuštali pognutih glava. Ovoga im se puta u završnici susreta nasmiješila Fortuna, i to u dva navrata. Prvo se "ukazala" u liku Ivana Grafa, potom onom dvostrukog strijelca Sandija Križmana.

- Radije bih preskočio razgovor o tom susretu. Zaista smo slabo odigrali. Umjesto da protiv slavonskog trećeligaša nametnemo svoju igru, mi smo im samo olakšali posao, rekao je Križman. "Puno smo forsirali, igrali točno onako kako je njima odgovaralo umjesto da odigramo mirno, pošaljemo loptu i deset puta oko njihove obrane ako treba, sve dok nam se ne otvori prilika za konkretnu akciju. Da smo tako igrali, oni bi sigurno negdje zakasnili, negdje bi krivo stajali i time bi nam se otvorila prilika za gol.

Imali smo jako puno krivih dodavanja, puno pogrešaka u igri, počevši od mene pa do onog posljednjeg koji je ušao u igru. Na kraju smo imali i sreće. Domaći je igrač u 88. minuti s dva metra trebao gurnuti loptu u prazan gol, ali je to napravio previše nonšalantno i Graf je, ne znam ni ja kako, uklizao i spasio gol", rekao je Križman. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter