Fortaleza: Brazil otvorio prvi stadion za SP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stadion Castelao Arena u sjevernoistočnom brazilskom gradu Fortalezi postao je prvi završeni stadion na kojemu će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Stadion u Fortalezi je pored stadiona Mineirao u Belo Horizonteu, koji će biti otvoren u petak, jedini koji je dovršen u postavljenom roku, odnosno do kraja ove godine, a sve kako bi se na njemu mogle igrati utakmice Kupa konfederacija sljedeće godine.

Castelao Arena potpuno je obnovljena, a za njenu je izgradnju potrošeno oko 250 milijuna dolara. Kapacitet stadiona sada je 67.000 mjesta. Svečanosti otvaranja prisustvovala je i brazilska predsjednica Dilma Rousseff.

Na stadionu u Fortalezi igrat će se šest utakmica na SP-u 2014., među kojima su jedna utakmica Brazila u prvom krugu, jednu utakmicu osmine finala i jedan četvrtfinalni dvoboj.

FIFA je za preostale stadione na kojima će se igrati Kup konfederacija pomaknula krajnji rok za dovršetak radova na ožujak sljedeće godine. To tada bi trebali biti završeni stadioni u Brasiliji, Recifeu, Rio de Janeiru i Salvadoru de Bahiji, dok bi ostali stadioni trebali biti završeni do kraja 2013.

Uz kašnjenje radova na stadionima, FIFA je kritizirala Brazil i zbog kašnjenja u izgradnji novih zračnih luka i prometnica uoči velikog sportskog događaja koji ga očekuje 2014. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter