Forši niste znali...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

…da obicaj da vecernji program pulskog kluba Uljanik završi pjesmom "Riders On The Storm" postoji od 1978. godine, a za njegovo je uvodenje zaslužan tadašnji DJ kluba Nenad Grimani. Kako je svojedobno u našem listu Grimani ispricao, na hit The Doorsa "za laku noc" inspirirala ga je odjavna špica nekog radijskog programa pred ponoc.

Tako je "Riders On The Storm" postao svojevrsni simbol sjetnog završetka vecernje zabave, kojim su - na pocinak - otpracene generacije i generacije Puljana.

Za osmišljavanje programa i promjenu imidža Uljanika od 1975. godine, pa i za dugogodišnje vodenje kluba, zaslužni su Ivica Karasi, Joško Gojak i Grimani, ekipa koja je prije toga radila u turistickoj diskoteci Klub 33 na Verudeli. Tako su i redovni repertoar kluba okrenuli trendu disco muzike, što se i zadržalo do pocetka 90-ih.

Unatoc tome, ostalo je nepisano pravilo da koncert u klubu mogu odraditi iskljucivo rock bendovi. To je i razdoblje kada se bilježi najveca posjecenost kluba pa je i u vecerima bez koncerata broj prodanih ulaznica znao doseci 1.500.

S obzirom na to da je Uljanik, s velikom terasom, preureden po uzoru na diskoteke iz inozemstva, govorilo se da je to zapravo i prvi diskoklub na otvorenom u Jugoslaviji. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter