Forši niste znali...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

...da se obala Rta Kamenjak u filmu "Lov na vještice" (Season of the Witch), s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi pojavljuje samo 16 sekundi iako je snimanje kod Premanture u veljaci 2009. trajalo cijelog kišnog dana, dok je Kamenjak bio pod opsadom strogog osiguranja.

Kamenjak u tom povijesno-fantasticnom filmu, koji se snimao uglavnom u Austriji i Madarskoj, služi kao imaginarna obala Styrie (Steiermaka ili Štajerske) u prvom dijelu, kada se vitezovi Behmen (Cage) i Felson (Ron Perlman) vracaju iz križarskih ratova.

Mediji, koji su tada pokazali veliki interes za snimanje (izvještavao je o tome naravno i Glas Istre), opravdano su pretpostavljali da ce se postavljanje filmskog seta na najjužnijoj tocki Istre biti dobra promidžba Hrvatske i njenih prirodnih ljepota u svijetu, no to se, s obzirom na minutažu, odnosno "sekundažu", ocito nije dogodilo.

Da budemo zlobni, cak i kratak popis hrvatske ekipe na poslovicno dugoj odjavnoj špici traje neznatno krace od prikaza Kamenjaka u tri kadra - 13 sekundi.

Unatoc izdašnom budžetu i relativno dobrom pocetnom komercijalnom uspjehu (premijera je bila 6. sijecnja 2011. u Americi, u Hrvatskoj dva dana kasnije, a u Puli je prikazan u veljaci), film Dominica Sene uglavnom nije zadovoljio ocekivanja kritike pa ni publike.


Podijeli: Facebook Twiter