Formula 1: Vettelov bolid radi kao švicarski sat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velikom nagradom Australije idućeg mjeseca počet će 64. sezona Svjetskog prvenstva u Formuli 1. Momčadi koje nastupaju u oktanskom cirkusu pripremaju se za ono što im slijedi, novi bolidi su predstavljeni, promjene u vozačkom kokpitu također i sad na red dolaze testiranja.

Prvi krug odrađen je u španjolskom Jerezu i na sunčanoj andaluzijskoj pisti oni najbolji otkrili su čime raspolažu. Iznimka je momčad Williamsa koja se pojavila s prošlogodišnjim bolidom, a prezentacija novog najavljena je za drugu rundu testiranja koja će se ovoga tjedna održati u Barceloni.

Taktiziraju na određeni način i u Ferrariju, pa se tako u Jerezu nije pojavio Fernando Alonso koji je prema službenoj objavi iz Maranella pojačao svoje fizičke pripreme, pa je tako društvo Felipeu Massi pravio test vozač Pedro de la Rosa.

Izostanak najvećeg konkurenta iz prošle sezone nije previše smetao trostrukom uzastopnom svjetskom prvaku Sebastianu Vettelu koji je u Jerezu konkurenciji poslao poruku koja bi ih morala zabrinuti.

Naime, premda Red Bull na kraju nije ostvario najbrže vrijeme prve runde testiranja, puno više od toga znači činjenica da je novi bolid RB9 radio kao najbolji švicarski sat. Dok su konkurentski bolidi izlijetali sa staze ili imali probleme s pokvarenim kvačilom i kočnicama, Red Bull je bio brz, pouzdan i funkcionirao je bez problema. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter