Formula 1: Rosberg ispred Hamiltona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon šest pobjeda vozača Mercedesa, dvije Rosberga i četiri Hamiltona, serije koju je na prethodnoj utrci u Kanadi prekinuo Ricciardo, na jučer održanoj VN Austrije u Formuli 1 ponovno se slavilo u boksu Mercedesa.

I to dvostruko, šesti put ove sezone, budući da je treću pobjedu ostvario Nico Rosberg koji je time povećao prednost pred pratnjom u ukupnom poretku, a na drugom je mjestu u oba poretka njegov timski suvozač Lewis Hamilton koji je sjajnim startom nadoknadio veći dio propusta iz kvalifikacija. Treće mjesto osvojio je Finac Valteri Bottas na Williamsu što mu je prvo postolje karijere.

Iz prvog su reda startala dva Williamsa, Masse i Bottasa, što je značilo da prvi put ove sezone pole position nije pripao jednom od vozača Mercedesa. Nakon starta bolidi Williamsa su zadržali čelne pozicije, dok je najbolji start ostvario Lewis Hamilton stigavši odmah na peto mjesto iza Alonsa kojega je vrlo brzo i prestigao, iako je startao s tek devetog mjesta. Nakon prvog odlaska u boks na čelo je izbio Rosberg ispred Bottasa, Hamiltona, Masse i Alonsa. Do nove promjene na vrhu došlo je nakon drugog posjeta bokovima, a ovoga je puta Hamilton bio uspješniji od Bottasa i tako se našao za leđima vodećem Rosbergu. Time su se na čelnim pozicijama ponovno našla dva Mercedesa i taj je poredak zadržan do kraja utrke.

Red Bull će nastojati čim prije zaboraviti ovu domaću utrku. Vettel je od starta imao problema s mjenjačem pa je ostao na začelju, a potom se još u 33. krugu sudario s Gutierrezom zbog čega je tri kruga kasnije odustao od nastupa. Pobjednik Kanade Ricciardo se pak uglavnom vozio na devetom mjestu na kojem je i zaključio utrku, daleko od borbe za mjesto na postolju, slično kao i četiri mjesta bolji Alonso u Ferrariju. Zanimljivo je da se Velika nagrada Austrije posljednji put vozila 2003. godine kad je slavio Michael Schumacher u Ferrariju, a iduća utrka sezone bit će za dva tjedna u Silverstoneu na VN Velike Britanije. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter